reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nissan představil autonomní papuče, které se samy uklidí

29.1.2018, Milan Šurkala, aktualita
Nissan představil autonomní papuče, které se samy uklidí
Automobilka Nissan chystá autonomní automobily a rozvíjí svou technologii ProPilot. Schopnosti fungovat bez větších zásahů lidí ale budou mít i další produkty. Představila totiž papuče i polštáře, které se po použití samy uklidí a "zaparkují". 
Společnost Nissan známe především jako výrobce automobilů. Části její technologie ProPilot už začínají sloužit v elektromobilu Nissan Leaf, dostanou se však také do běžných věcí do domácností, kanceláří a jiných. Jedním z nových produktů, které dostaly autonomní technologie, jsou např. obyčejné papuče. Ty si ale zatím nekoupíte, jde spíše o libůstku v jednom ze zařízení Nissanu.
 
Nissan ProPilot papuče
 
Nissan totiž vytvořil hotel ProPilot Park Ryokan, kde jsou stoly, polštáře nebo papuče vybaveny střípky z technologií ProPilot. Jak odejdou hosté, stačí zmáčknout tlačítko a všechny předměty se samy uklidí na své původní místo. Papuče tak využívají podobnou technologii k parkování jako elektromobil Nissan Leaf.
 
Nissan ProPilot Park Ryokan
 
Na Twitteru by nyní měla běžet soutěž o pobyt pro dva v tomto zařízení. Na videu níže se pak můžete podívat, jak tato technologie vypadá v praxi (pochopitelně s trochou toho marketingu, který v podobném videu nesmí chybět).
 
 
Zdroj: newatlas.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama