reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nokia 7700 se bude prodávat až v roce 2005

21.6.2004, Pavel Bureš, článek
Nokia 7700 se bude prodávat až v roce 2005
Multimediální telefon Nokie se podle prvních zpráv měl začít prodávat ve druhém čtvrtletí roku 2004. Dle posledního vyjádření výrobce to ale vypadá , že by se přístroj postavený na Symbianu (Series 90) a vybavený dotykovým displejem měl dostat na pulty obchodů nejdříve v roce 2005.
Podle nás i zahraničních novinářů je velké škoda (jak pro zákazníky, tak pro samotnou Nokii), že se model 7700 nebude nyní prodávat. Přístroj je to na poměry Nokie revoluční, posuďte sami: dotekový displej s rozlišením 640 x 320 pixelů, landscape orientace a pohodlná práce s audio i video soubory. Velký dotykový displej je podle mě důležitý, pro některé uživatele to je hlavní důvod, proč zůstávali stále u svých PDA.


Velice zajímavou funkcí je Visual Radio. Díky němu můžete poslouchat rádio a na displeji si nechat zobrazit fotografii zpěváka, program rádia, můžete si také zasoutěžit. Funkce je cílena na mladé a muziky chtivé uživatelé, kteří jsou ochotni za dodatečné informace platit. K přenosu doplňkových dat se totiž používá technologie GPRS. V současné době využívá Visual Radio rozhlasová stanice ve Finsku. Zavedení služby plánují také některá česká rádia, máme se tedy na co těšit.





Výrobce nechce spolu s Nokií 7700 uložit k ledu i zajímavou službu Visual Radio, a tak plánuje uvedení VR smartphonu postaveného na Series 60. S největší pravděpodobností se bude jednat o Nokii 6260.

Podle slov ředitele komunikací multimediální divize firmy Nokia Kariho Tuutiho by se další smartphone se Series 90 měl objevit v roce 2005.
reklama