reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové chladiče "AMD Wraith" se šesti heatpipe jsou falešné

27.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Nové chladiče "AMD Wraith" se šesti heatpipe jsou falešné
Minulý týden se na webu objevily snímky srovnávající starý chladič Wraith Prism od AMD s údajnou novou verzí, která má dle zběžného pohledu možná lépe zpracovanou základnu a především pak dvě heatpipe navíc. 
Vypadalo to, že AMD se prostě rozhodlo vylepšit své chladiče Wraith Prism, které přibaluje k nejvýkonnějším procesorům, aniž by to vytrubovalo do světa. A dávalo by to smysl, neboť tu máme už Ryzeny se 105W TDP, i když by se v takovém případě dalo čekat, že nové verze chladiče dorazí už po jejich boku a ne půl roku po nástupu Ryzenu 9 3900X a Ryzen 7 3800X. 
 
 
Ovšem nyní už jsou takové úvahy zcela liché, neboť AMD se nechalo slyšet, že jeho aktuální verze chladičů Wraith Prism mají čtyři heatpipe a firma aktuálně ani neplánuje nabídnout verze se šesti heatpipe. Čili dané chladiče, které se objevily na serveru XFastest, jsou falešné.

 
To by ani nebyl velký problém, kdyby ovšem takové chladiče nenesly logo firmy AMD, a kvůli tomu je nemůžeme považovat za napodobeniny, ale rovnou za padělky. Ostatně sama firma poukazuje na nelegální použití svého loga a varuje před využitím těchto chladičů zákazníky. Sama se také bude zajímat o to, kde se tyto chladiče vzaly a hodlá se bránit. 
 

Na našem trhu se přitom dají chladiče Wraith Prism koupit leda jako součást procesorů AMD a dle stránek výrobce sice jsou Wraith k dispozici i jako samostatné produkty, ale vyloženě se to píše pouze o modelu Wraith Max. Nicméně u nás bychom se s falešnými chladiči AMD snad neměli setkat. 


reklama