reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové Sony Vaio VGN-U70 - Plnohodnotné PC velikosti přerostlého PDA

11.5.2004, Petr Hájek, článek
Nové Sony Vaio VGN-U70 - Plnohodnotné PC velikosti přerostlého PDA
Co se týče odvážných designových i technologických experimentů, pak jsou na tom velké značky mnohem lépe než ty menší, snáze totiž ustojí případný neúspěch experimentálního kousku. Podobným přístrojem je i Sony Vaio VGN-U70, který nabídne displej rozlišení 800 x 600, USB 2.0 port, 1 GHz procesor a 20 GB HDD.

Firma Sony odhalila jedno z nejmenších plně funkčních PC na světě - přístroj Sony Vaio VGN-U70 vážící 550 g a s rozměry 167 x 108 x 26 mm. Zařízení je dalším unikátním míšencem mezi tabletem, PC a handheldem.

Dle webu The Register má být chystané Sony Vaio VGN-U70 speciálně zaměřeno na konzumenty multimédií nejrůznějšího druhu a nabídnout stylem ovládané prostředí Windows XP ve velmi kompaktním provedení. Zařízení skutečně nepoběží na Windows CE .NET, jak je u podobných udělátek v poslední době zvykem, ale na Windows XP Pro.

Přístroj má disponovat 1 GHz ULV Pentium M procesorem, 512 MB RAM a 20 GB HDD. Systém je založen na integrovaném chipsetu Intel Centrino i855GM, vestavěn bude i 802.11g Wi-Fi modul. Displej rozlišení 800 x 600 pixelů podporuje práci v módu portrét i krajinka. Rozšiřitelnost zajišťuje přítomnost portu USB 2.0 a slotů CompactFlash a Memory Stick PRO.

Ač má Vaio VGN-U70 tabletovské tvary, nejde o čistokrevné tablet PC. Dodávaný LiPol akumulátor vydrží až 2,5 hodiny (prý "až," pche... !), s přístrojem má být dále distribuována kolébka, skládací USB klávesnice, pár stereo sluchátek a dálkové ovládání.

Sony Vaio VGN-U70 se objeví 29. května nejprve v Japonsku (to u Sony asi málokoho překvapuje...) za asi 1850 USD. Prodáván bude i méně vybavený model za 1595 USD, jež bude obsahovat pouze 256 MB RAM, ULV Celeron taktovaný na 900 MHz a Windows XP Home Edition.

Kdy a zda vůbec budou oba modely k dostání v Evropě či USA zatím není známo.


Sony U70



Zdroj: PDA Live
reklama