reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový COMFOR Diablo Silent – tichý počítač postavený na mobilní platformě

17.2.2005, Petr Hájek, aktualita
Nový COMFOR Diablo Silent – tichý počítač postavený na mobilní platformě
Společnost AT Computers oznámila uvedení nového osobního počítače COMFOR Diablo Silent na český a slovenský trh. COMFOR Diablo Silent je vybaven mobilním procesorem Intel Pentium M 735 (1,7 GHz, 2 MB L2 cache, 400 MHz FSB) zaručujícím slušný...
Společnost AT Computers oznámila uvedení nového osobního počítače COMFOR Diablo Silent na český a slovenský trh. COMFOR Diablo Silent je vybaven mobilním procesorem Intel Pentium M 735 (1,7 GHz, 2 MB L2 cache, 400 MHz FSB) zaručujícím slušný výkon a 512 MB operační paměti typu DDR. Na pevný disk (7200 otáček/min., SATA) se vejde 120 GB dat. Tichého chodu bylo docíleno zejména díky použití zmíněné mobilní platformy, která má nižší spotřebu energie a tím i nižší tepelné vyzařování, k jehož chlazení postačuje pouze jeden ventilátor o průměru 12 cm, který je umístěn v napájecím zdroji.

Pro archivaci dat je COMFOR Diablo Silent vybaven dvojvrstvou DVD vypalovačkou (DVD±R/RW) a k přenosu menších souborů mezi dvěma počítači je u něj možno využít i obligátní FDD mechaniku. Konektivitu zastupuje gigabitová síťová karta 10/100/1000. PC dále obsahuje integrované audio 5.1 a grafickou kartu ATI Sapphire Radeon 9600XT Ultimate (128 MB, AGP, DVI, pasivní chlazení).

Součástí ceny, která činí 29 990 Kč bez DPH, je i klávesnice a optická myš Logitech, operační systém MS Windows XP Home CZ SP2 a komplet OEM software. Počítač je k dispozici již nyní s obvyklou 2letou zárukou.



reklama