reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový Hitman bude prodáván po epizodách, každou si zaplatíme

15.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Nový Hitman bude prodáván po epizodách, každou si zaplatíme
Vydavatel Square Enix, který už v březnu přinese na trh nový díl populárního Hitmana, se rozhodl jej rozkouskovat a prodávat postupně po epizodách. Ty tak budou k dispozici od března společně s dalším obsahem.
Digitální revoluce v distribuci her značně změnila i je samotné. Nyní už je běžné, že si je můžeme pořídit v několika verzích lišících se svým obsahem, který lze také postupně dokoupit. Máme také možnost si zaplatit ještě nehotové tituly a ty hrát jako betaverze, což je tak trochu podobné crowdfundingu a Square Enix nyní plánuje, že nový Hitman s očárkovaným Agentem 47 bude podáván salámovou metodou. Oficiálním důvodem je prý to, aby tvůrci měli možnost každou připravovanou epizodu řádně vyladit.





Na blogu této hry se píše, že toto rozhodnutí bylo dlouho zvažováno a že si ve Square Enix plně uvědomují, že některým zákazníkům to nemusí být po chuti. Přesto věří, že to přispěje k dobru věci a samotní vývojáři tvrdí, že vydávání hry po epizodách jim umožní "vytvořit živoucí hru, která se bude časem rozšiřovat a vyvíjet". Co to znamená, to můžeme pouze hádat, ale je zřejmé, že pokud vás Hitman nebude moc bavit, možná ještě budete rádi, že jste dali jen pár dolarů za úvodní epizodu a nezaplatili si celou hru.





Plán je tedy takový, že Hitman bude k dispozici od 11. března a zatím bude obsahovat pouze prolog a první epizodu z prostředí Paříže. Někdy v dubnu přijde italská epizoda a o měsíc později marocká. Dále jsou plánovány ještě tři další epizody, které se odehrají v Thajsku, USA a nakonec v Japonsku. Úvodní díl přijde na 15 USD a každý další pak na 10 USD, čili celková cena hry bude 65 USD. Pokud se rozhodnete pro Full Experience pack a zaplatíte si tedy rovnou všechny epizody, přijde vás to o pět dolarů levněji. Vývojáři ještě plánují mezi epizodami vypouštět každý týden do světa nový obsah, který má za úkol zaměstnat ty nedočkavé (a také jim trošku odlehčit peněženky).

Samotná hra ale bude prosta mikrotransakcí a po zveřejnění poslední epizody vyjde celá v krabicové verzi, a to někdy ke konci roku. A pro ty, kteří si předobjednají úvodní díl nebo rovnou předplatí celou hru (Full Experience), budou mít již od 19. února přístup k betaverzi na PC, nebo od 12. února na PS4.

Zdroj: Hexus.net
reklama