reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA 3D Vision 2 - nová generace třetího rozměru

17.10.2011, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA 3D Vision 2 - nová generace třetího rozměru
Společnost NVIDIA na sklonku minulého týdne představila druhou generaci své technologie 3D Vision, která dostala prosté označení NVIDIA 3D Vision 2. Slibuje nám nové brýle s uhlazeným designem, nové funkce pro vylepšení 3D vjemu a také novou...
Společnost NVIDIA na sklonku minulého týdne představila druhou generaci své technologie 3D Vision, která dostala prosté označení NVIDIA 3D Vision 2. Slibuje nám nové brýle s uhlazeným designem, nové funkce pro vylepšení 3D vjemu a také novou technologii 3D LightBoost. Ta má poskytnout až dvakrát jasnější obraz s živějšími barvami, což je velmi příhodné, neboť u první generace 3D Vision byl výrazný pokles jasu při sledování 3D obrazu velkým problémem. S tímto bude kompatibilní například desktopový displej Asus VG278H. Společně s 3D Vision 2 se na trh dostávají také nové herní tituly, jako například Batman: Arkham City, LA Noire a další.





Nové brýle pro 3D Vision 2 mají o 20 % větší skla než brýle první generace a také slibují lepší clonění světla, které proniká z vnějšku. To výrobce u první verze skutečně velmi podcenil a navíc zhoršil tím, že použil lesklé materiály. Snad si tedy nové brýle před uvedením do výroby někdo pořádně vyzkoušel v praxi. Ty dále využijí advanced active-shutter pro aktivní clonění, klasickou IR synchronizaci, měkčí materiál pro větší pohodlí a více o nich výrobce neprozradil.





NVIDIA 3D LightBoost jako nová zobrazovací technologie má poskytnout 2x vyšší jas trojrozměrného obrazu a také své okolí má uživatel vidět lépe díky redukci efektu 3D ghosting. Jak je tohoto ale docíleno, to jsme se nedozvěděli. Každopádně k tomu jistě přispěje i jas monitoru, neboť prvním certifikovaným modelem pro 3D Vision 2 je Asus VG278H s nadprůměrnou hodnotou 400 nit a pak můžeme očekávat, že samotná skla brýlí budou lépe propouštět světlo. Zmíněný monitor dále nabídne 27" obrazovku (1920 x 1080), 120Hz panel, 2ms odezvu a vstup HDMI 1.4. Součástí jeho balení jsou jedny brýle 3D Vision 2 a na americkém trhu je doporučená cena 700 USD.

Další displeje si připravují společnosti Acer, BenQ, potažmo další a pak tu budou i nové notebooky - Toshiba Satellite P770/P775, Dynabook Satellite T572, Dynabook T572 a Qosmio X770/X775. K zakoupení budou i samotné brýle za cenu 99 USD, popřípadě s IR transmitterem za 149 USD.

Zdroj: TZ NVIDIA
reklama