reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA chystala něco "super", máme tu program Studio pro tvorbu obsahu

28.5.2019, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA chystala něco "super", máme tu program Studio pro tvorbu obsahu
Aktualizováno: NVIDIA se na sebe snažila těsně před víkendem strhnout pozornost pomocí teaseru, který ukazoval jen vyrenderované slovo "super" a logo GeForce RTX. Spekulace byly divoké, ovšem o to jednodušší je realita. 
Aktualizace: Ve shonu včerejšího dne tak trošku zanikla prezentace firmy NVIDIA, a to z celkem pochopitelných důvodů. Očekávala se nějaká novinka, s jejíž pomocí se NVIDIA bude snažit vypálit konkurenčnímu AMD rybník a překazit představení generace Navi. 
 
 
Nakonec z toho máme GeForce RTX Studio, čili program určený pro vývoj notebooků s příslušnou výbavou, které se budou používat pro tvorbu obsahu. Karty RTX poslouží jak svými jádry RT pro rychlejší vykreslování ray tracované grafiky, tak pomocí Tensor pro různé účely spojené s AI. 
 
Zde si o tom všem můžete přečíst více a zde je krátké představení programu Studio. Dále zpráva pokračuje v původním znění:
 
NVIDIA si tak dosud chystala nějakou novinku spojenou s GeForce, kterou nyní prozatím ohlašuje formou téměř nic neříkajícího teaseru. Na tom vidíme pouze renderovaný nápis Super, ale z označení videa je jasné právě alespoň to, že půjde o GeForce RTX. 
 
​  
Už dnes bude NVIDIA připravena sdělit podrobnosti s tím, že informační embargo na ně vyprší akorát poté, co Lisa Su představí na Computexu své novinky. Nicméně to se dalo očekávat i vzhledem k tomu, že AMD dostalo příležitost mít svou prezentaci na Computexu jako první. 
 
Zatím se tak můžeme jen dohadovat o tom, co se pod oním Super skrývá. Půjde snad o novou a ještě lepší GeForce RTX? To je asi nejpravděpodobnější a nemusí být jediná, ovšem v jakém směru lepší? 
 
Uvažovat bychom mohli o nějakém monstrózním 7nm čipu, i když už 12nm GPU TU102 jsou s 18,2 miliardami tranzistorů velké dost a je otázka, co reálně umožní 7nm proces. Z ohlášení NVIDIE je cítit, že ona "super" novinka už je připravena a že nepůjde jen o jakési produktové preview toho, co můžeme očekávat třeba někdy na podzim. Že by totiž NVIDIA měla být připravena už nahrazovat první karty GeForce generace Turing, na to jsou na trhu příliš krátkou dobu. Nic ale nebrání nástupu jejich výkonnějších verzí, třeba s vyššími takty či rychlejšími paměťmi.
 
Anebo to bude něco úplně jiného a nečekaného, takže se můžeme těšit na pondělí, které bude zvláště úrodné. 
 
Zdroj: TZ NVIDIA


reklama