reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA GeForce NOW: streamování her na 3 měsíce zdarma

1.10.2015, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA GeForce NOW: streamování her na 3 měsíce zdarma
NVIDIA ohlásila spuštění služby GeForce NOW, která umožní hrát streamované hry a dříve jsme ji znali jako GRID. K dispozici je od dnešního dne a bude stát 8 dolarů za měsíc, přičemž první tři ji budeme moci využít zdarma.
Hraní her pomocí služby NVIDIA GeForce NOW má tu výhodu, že není zapotřebí mít výkonný herní počítač. Hry jsou totiž streamované ze vzdálených serverů, které slouží i pro jejich rendering, čili uživatel musí mít zase k dispozici kvalitní širokopásmové internetové připojení s co nejnižším zpožděním při komunikaci s daným serverem. GeForce NOW je tedy už oficiální název služby, která už opustila fázi betatestování a je k dispozici.





Můžeme si ji ale vyzkoušet i my v České republice? Dle včerejšího tiskového prohlášení má být GeForce NOW k dispozici v Severní Americe, Japonsku, Jižní Koreji a Evropě. Pak tu jsou ale také hardwarové požadavky, mezi něž patří jeden z produktů Shield (Shield Tablet, Shield Portable a Shield TV-Box), příslušný kontroler nebo gamepad a také router připravený na NVIDIA Shield. Co se týče šířky datového připojení, pak minimem je 10 Mb/s, pro hraní v 720p/60 postačí 20 Mb/s a v 1080p/60 pak 50 Mb/s. Dle CEO firmy NVIDIA Jen-Hsun Huanga by měl rendering jednoho snímku trvat cca 150 ms a je otázka, zda k tomu máme či nemáme přičíst i zpoždění internetové komunikace. Až testování této služby tedy ukáže, zda budou hry vůbec dobře hratelné a zda nebude obraz reagovat na akci hráče citelně později.





Oněch osm dolarů je minimum, které dáme za využití této služby. NVIDIA má pak připraveny dvě možnosti, a to jednak zajistit si předplatné a hrát hry, které jsou v něm zahrnuty (podobně jako při placení programových balíčků u TV služeb). Jinak si budeme moci zaplatit hraní každé individuální hry zvlášť. To je zase obdoba služby PlayStation Now a v takovém případě budeme moci zakoupenou hru hrát i offline.

NVIDIA má již připravenou nabídku více než 50 titulů ve svém obchodě GRID včetně řady AAA her. Pro rendering využije nové servery GRID 2.0 založené na grafických čipech generace Maxwell. Ty jsou připraveny i pro rendering v rozlišení Ultra HD/4K.

Zdroj: wccftech
reklama