reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA: novinky mohou počkat, tento týden nic zásadního nepředstavíme

17.3.2020, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA: novinky mohou počkat, tento týden nic zásadního nepředstavíme
NVIDIA stejně jako mnozí jiní zrušila svou konferenci kvůli pandemii koronaviru, ovšem slíbila, že o důležité novinky ani tak nepřijdeme, respektive že klasická podoba GTC bude nahrazena online verzí. To už nyní neplatí. 
Právě během tohoto týdne jsme přitom čekali představení zásadních novinek pro tento rok, takže optimisté se těšili i na generaci Ampere, i když ne nutně v herní podobě, což bylo ostatně velice nepravděpodobné. Ale NVIDIA mohla představit alespoň nové akcelerátory, z jejichž podoby jsme si mohli leccos odvodit, ať už by šlo třeba jen o použitý výrobní proces. 
 
 
Nyní ale přichází oficiální oznámení, které uvádí, že NVIDIA sice má připraveny velice zajímavé produkty a novinky, ale nyní není ten správný čas na to, aby se o ně podělila. Čili novinky, které měly být představeny na letošním GTC a po jeho zrušení alespoň online formou, budou představeny někdy jindy. Dále tak budeme tápat a číst si přinejlepším o fámách informujících o tom, co bude generace Ampere představovat a zda bude 7nm, nebo 10nm či 8nm, jak říkají ty nejnovější. 
 
Nicméně NVIDIA se i tak chystá připravit náhradní program pro zrušenou GTC, který bude obsahovat přednášky a prezentace od různých výzkumníků a vývojářů, neboť ti je už měli připravené a byla by škoda to celé zrušit. Ty obecně nejočekávanější informace mezi tím vším ale nebudou. 
 
NVIDIA také hlásí, že její zaměstnanci nyní pracují ve svých domovech, pokud je to možné a pokud ne, i tak zůstávají doma a navíc s plným platem. Nejspíše právě to je důvod, proč bylo zrušeno i online představení novinek.


reklama