reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA oficiálně představila dvoučipovou GeForce GTX 690

30.4.2012, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA oficiálně představila dvoučipovou GeForce GTX 690
Předchozí zprávy hovořící o tom, že NVIDIA ještě do konce tohoto týdne přijde s grafickou kartou GeForce GTX 690, se vyplnily. NVIDIA to dokonce stihla ještě před koncem toho minulého týdne (představila ji včera), ale to je jen detail. Důležité...
Předchozí zprávy hovořící o tom, že NVIDIA ještě do konce tohoto týdne přijde s grafickou kartou GeForce GTX 690, se vyplnily. NVIDIA to dokonce stihla ještě před koncem toho minulého týdne (představila ji včera), ale to je jen detail. Důležité je, že předhonila firmu AMD, která svůj dvoučipový Radeon HD 7990 má představit až v červnu na Computexu. Nejrychlejší dvoučipovou grafickou kartou se tak může pochlubit NVIDIA.





GeForce GTX 690 obsahuje dva čipy založené na architektuře Kepler a vyráběné 28nm procesem. Postavena je na desetivrstvém PCB s dvěma uncemi mědi a využívá 10fázové napájení. Těšit se budeme moci z výkonu 3072 CUDA jader v čipech, které bude krotit chladič využívající dvě výparníkové komory (Vapor Chamber).





Pro získání dalších informací NVIDIA odkazuje na své stránky geforce.com, ovšem tam zatím prezentaci nové GeForce GTX 690 nenajdeme a tisková zpráva je na další specifikace skoupá. Již z předchozích zpráv ale víme, že tu mají být 4 GB paměti GDDR5 a potvrdila se i přítomnost třech rozhraní DVI a jednoho DisplayPort.





Nakonec ve zprávě je, že karta bude v omezeném množství prodávána od 3. května a lépe bude dostupná od 7. května od různých partnerů firmy (ASUS, MSI, Gigabyte, EVGA, Gainward, Palit a Zotac).

Zdroj: TZ NVIDIA
reklama