reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nvidia ukázala teaser na #ProjectBeyond: GTC 2022 už za 2 týdny

8.9.2022, Milan Šurkala, aktualita
Nvidia ukázala teaser na #ProjectBeyond: GTC 2022 už za 2 týdny
Na sociálních sítích společnosti Nvidia se objevil tajemný teaser na #ProjectBeyond. Může to znamenat mnohé, přičemž se obecně předpokládá představení architektury Ada Lovelace na konferenci GTC 2022. Ta už klepe na dveře.
Budete sledovat keynote GTC 2022?
V anketě šlo hlasovat od 8.9.2022 do 8.10.2022. Počet hlasujících: 23
Ano26 %
Možná17 %
Ne57 %
Netrpělivě čekáme na uvedení nové architektury Nvidia Ada Lovelace a grafických karet GeForce RTX 4000. Internet je plný nejrůznějších úniků, které sice asi napovídají mnohé, ale přesto neřeknou vše a nemusí se splnit do posledního detailu (což ukázalo i včerejší uvedení iPhonů 14 Pro, kde se většina posledních úniků trefila, ale třeba 8K video novinky nedostaly). Nyní už i samotná Nvidia začíná lákat na něco nového. Na jejích sociálních sítích se totiž objevil tajemný trailer na #ProjectBeyond.
 
 
Neobsahuje ale žádné další detaily, dokonce ani odpočet, takže lze opravdu jen hádat, co se za tím může skrývat. Obecně se má za to, že by mohlo jít o již zmíněnou architekturu Ada Lovelace, která by se měla objevit v nových grafických kartách GeForce RTX 4000 (teaser se totiž objevil i na účtech spojených specificky s kartami GeForce).
 
Tomu napovídá i brzké konání konference GTC 2022. Ta proběhne od 19. do 22. září, tedy už za necelé dva týdny. Pokud jde o hlavní keynote, kde bude mluvit CEO společnosti Jensen Huang, tak ta je naplánována na 20. září 8:00 PDT (17:00 našeho času). Je pravděpodobné, že právě tady nám Nvidia představí nové grafické karty GeForce RTX 4090, RTX 4080 a RTX 4070, což by měla být úvodní trojice, která zahájí novou generaci. Další modely by měly následovat později.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama