reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA uvítala návrat AMD na poli procesorů x86

11.8.2017, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA uvítala návrat AMD na poli procesorů x86
Dva dlouhodobí rivalové na poli grafických čipů, společnosti AMD a NVIDIA, si nyní vyjadřují sympatie. Ty se ale týkají procesorů x86, v jejichž případě NVIDIA uvítala návrat AMD. To reagovalo vstřícným gestem. 
Nevidí se často, aby se takoví dva rivalové vzájemně poplácávali po ramenou, i když ze strany firmy NVIDIA můžeme v twitterovém příspěvku najít i jízlivost. 
 
 
NVIDIA přivítala AMD zpět na poli x86 procesorů a dodala, že procesory Threadripper půjdou velice dobře dohromady s kartami GeForce GTX 1080 Ti. Na jednu stranu to můžeme vidět jako pochvalu, ovšem na druhou stranu z toho lze vycítit, že se NVIDIA firmě AMD možná trošku posmívá kvůli tomu, že její RX Vega nebudou moci výkonnostně právě karty GTX 1080 Ti ohrozit. AMD však odpovědělo prostě a se všemi sympatiemi, a to prostřednictvím animovaného gifu s "high five". 
 
 
Není také náhoda, že v animaci vidíme červené a zelené tričko, což reprezentuje barvy firem AMD (ATi) a NVIDIA právě na poli grafických karet. Navíc lze říci, že mezi NVIDIÍ a Intelem by dnes taková interakce asi vzniknout nemohla, neboť tyto firmy si už delší dobu jdou po krku kvůli svým konkurenčním řešením v oblasti AI a autonomního řízení, kde se točí obrovské peníze. 
 
V případě grafických karet se dá říci, že AMD hraje druhé housle, a tak je vztah mezi ním a NVIDIÍ mnohem více uvolněný a pokud AMD dokáže Intelu díky svým procesorům Threadripper, Ryzen a EPYC zatopit, NVIDIA to dle svého vyjádření pouze přivítá.
reklama