reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA zlevňuje, bude GF 780 Ti rychlejší než TITAN?

29.10.2013, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA zlevňuje, bude GF 780 Ti rychlejší než TITAN?
Společnost AMD přidělala se svou novou kartou Radeon R9 290X NVIDII řadu nových vrásek, neboť její nový hi-end je schopný směle konkurovat i nejrychlejší GeForce GTX TITAN, a to za téměř poloviční cenu. Reakcí firmy NVIDIA tak má být zlevnění...
Společnost AMD přidělala se svou novou kartou Radeon R9 290X NVIDII řadu nových vrásek, neboť její nový hi-end je schopný směle konkurovat i nejrychlejší GeForce GTX TITAN, a to za téměř poloviční cenu. Reakcí firmy NVIDIA tak má být zlevnění karet a také vypuštění nového SKU - GeForce GTX 780 Ti. Nyní se však objevily informace, že by tato karta měla být dokonce rychlejší než TITAN, jak ukazují následující předběžné testy 3DMarku.






GeForce GTX 780 Ti by tak měla být o 5 % rychlejší než TITAN, díky čemuž by se stala novým králem herních karet NVIDIA. Uvidíme ale, co to nakonec bude.

Vedle toho se již objevily konkrétní informace o zlevňování stávajících karet, což se má týkat modelů GeForce GTX 780 a GTX 770. Cena prvního z nich má klesnout z 649 na 499 USD a druhého pak z 399 na 329 USD. Bonusem pak mají být herní tituly Batman: Arkham Origins, Splinter Cell: Blacklist a Assassin's Creed IV: Black Flag.

Samotná GeForce GTX 780 Ti pak má dorazit 7. listopadu, čili již zanedlouho. Stále pak jsou otázkou její specifikace a samozřejmě i cena. Možné tedy je, že půjde o novou nejvýkonnější kartu, s nimiž bývá spojena cenovka 1000 USD, což by nevyhnutelně přineslo i pokles cen modelu TITAN, jenž by musel být skutečně prudký, neboť soupeř od AMD, Radeon R9 290X, stojí 550 USD. Dle Hexus.net má však nová GeForce stát 699 USD, ovšem to samo o sobě nevylučuje, že by byla rychlejší než TITAN. Ten by se však musel propadnout do cenové oblasti 499 až 699 USD.

Zdroj: techPowerUp, Hexus
reklama