reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Systém Windows XP ve svých desktopových verzích sice ztratil i rozšířenou podporu před několika lety, nicméně i tak bylo možné ji neoficiálně získat. Nyní však můžeme říci, že XP je mrtvý systém. Proč?
elho_cid (169) | 15.4.201912:19
Doma si nemůžu na W10 stěžovat, ale před pár týdny jsem dostal desítky v práci a dost mě to trápí. Co je ve W10 nové a lepší máme povypínané a zůstaly prakticky jen změny k horšímu.
Odpovědět0  0
mmmjack (13) | 16.4.20199:01
Doma by to možná až tak nevadilo, ale jsou zařízení, např technické, u kterých máme kvůli sledování miniPC s W10 a přístup jen přes datovou SIM, a když nejdou vypnout aktualizace tak je to nazdar, naprosto nepoužitelné. V práci mám dost často rozdělaných spoustu věcí a taky nechci, aby se mi updaty spouštěly, to je jak u WinXP, kde systém ani nečekal pak už a nedal možnost odložení restartu, vypínat naštěstí šly že.
Odpovědět0  0
ICICIC (11) | 14.4.201918:25
... možná lze XP označit jak ­"důchodce bez lékaře­", ale rozhodně ne mrtvé, proberte se. Navíc amatérských lékařů se ještě určitě pár najde ­( lidí co XP překonfigurují či opraví ­), takže spíše ­"důchodce bez učitele­" :)
Odpovědět0  0
mmmjack (13) | 13.4.201911:56
"pak můžeme očekávat, že nastane další vlna rozšiřování Windows 10­" pche! Tak to určitě. Docela tendencni článek... A platit si za ty jejich slavné aktualizace? Tak určitěěě.
Odpovědět2  2
Ptal jsem se na to samé na diit co dělat až skončí podpora win7 a oni cosi blekotali, že neskončí, že se bude dál podporovat. Samozřejmě že pro práci win7 s vypnutými aktualizacemi a pořádně zabetonovanými není problém, ale za několik let to stejně hardwareově a programově nejspíš nedají. Xpčka ukazují, že 17 let není problém, takže by to neměl být problém ani pro win7 a doufat, že mezitím se objeví někdo nebo něco použitelného, protože win10 verze 12345 opravdu není na práci.
Odpovědět5  2
wrah666 (6205) | 12.4.201914:24
Spousty filmařů,. zvukařů, dabingových studií a podobně nemá jinou možnost, než zůstat na w7. Originální ­(a drahý­) profi software, který jim prostě pod w10 nepojede. A i pokud od dotyčného softu existuje novější verze pro W10, přechod je finančně a organizačně náročný jako vyhořet. Jednak zaplatit nové licence, plus o kolik let novější verze často chce třeba větší ram. Za druhé instalace a nastavení. Pokud vůbec existují ovladače, tak různé mixpulty potařmo filmové scannery a podobně bývají dost svéhlavé a jejich instalace a nastavení ­"jak byly­" fakt není na deset minut. Natož různé addony, filtry, efekty a podobné legrácky. Pak máte nainstalováno a zaměstnanci, co starou verzi ovládali poslepu pracují možná poloviční rychlostí. Apěkně dlouho jim trvá, než se dokonale naučí novou, pokud vám někdo z nich rovnou neodejde. A na závěr vám zavolá zákazník, že na již odevzdaném projektu potřebuje ještě takovou maličkost.. A projekt najednou obsahuje něco nekompatibilního se současnou verzí a bum, řešíte to týden. Jak říkám, raději vyhořet.
Odpovědět5  2
vaclav2211 (357) | 12.4.201915:39
MAs z casti pravdu ale ide hlavne o to ze nie je chyba na strane vyvojarov ale na strane marketingu a predaja.preco neskasnut firmu ktora chrli xy odpadovych filmov so ziskom niekolko miliard usd o 300­-400 milionov za novy soft namiesto lacnejsiho upgradu? a zadalsie na tomto filmovom priemysle doslova parazituju dalsie firmy a subdodavky, ktore su neskutocne predrazene. Je to zacarovaany kruh kde sa kazny snazi nabalit na tom dalsom, O nicom inom to nieje, a ako bolo povedane v jedmp CZ­/SK filme: ­"penize mluvjej a hovno bezi maraton­".
Odpovědět0  0
To není jen o filmu, v mém odvětví, které je naprosto mimo filmařiny máme také programy za statisíce, které prostě pod win10 nejedou a nepojedou protože vývojáři třeba jsou už v důchodě nebo mrtví.
Odpovědět3  1
wrah666 (6205) | 12.4.201917:49
A kdyby jen programy. Třeba jsme se setkal u architektů s velkoplošnými scannery a tiskárnami. Počítám u reklamy to bude totéž.. Hardware dokonale fungující, původně drahý jak prase ­(jak pěkně velké stádo prasat­) a rozjet to je problém už na w7. Na desítky neexistuje kompatibilní ovladač, není co řešit. Přitom kupovat nové nechtějí, funguje to jak má.. ­(nemluvě o klesající životnosti dnešních výrobků­) Prostě hodně lidí zůstane u w7, protože musí.
Odpovědět4  0
Milanese (59) | 12.4.201915:55
na práci neni ani jedna verzia W10!
Odpovědět6  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.