reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NZXT S340: barevné, levné a elegantní skříně

2.1.2015, Jan Vítek, aktualita
NZXT S340: barevné, levné a elegantní skříně
Společnost NZXT se rozhodla uvést na trh nové barevné skříně S340, které spadají do jejího low-endu a jsou dostupné za cenu pod 70 USD. Respektive budou, až přijdou na náš trh. Těšit se můžeme ale nejen na barevné detaily.
Skříň NZXT S340 byla představena již loni na podzim a nyní ji doplní i dvě nové verze s modrým a červeným zbarvením na vrchní části předního panelu. Povrch barveného povrchu bude lesklý, ovšem jinak je celý panel černý a matný. Původně byla skříň S340 k dispozici buď jako celá černá nebo naopak celá bílá, čili počet jejích verzí se rozrostl na čtyři.





Samotná skříň tak není zbrusu nová, ale na našich stránkách jsme se jí ještě nevěnovali, což dnes napravíme. Jde o model s jednoduchým designem, ale přesto vybavený několika zajímavými prvky. Jde třeba o barevný panýlek v interiéru, který v podstatě nahrazuje diskové a mechanikové šachty nebo panel oddělující pozici zdroje od hlavní části skříně. Jde tak o podobnou skříň jako je nedávno testovaná NZXT H440.





Není tak divu, že do této skříně nebudeme moci nainstalovat kupu disků a mechanik. V případě mechanik to tedy není ani jedna, pro pevné disky tu máme dvě pozice pod vodorovnou přepážkou a pak tu jsou ještě dvě 2,5" pozice vedle sebe přímo na přepážce nad pozicí zdroje. Tato skříň je tak uzpůsobena tak, abychom do přední pozice mohli snadno nainstalovat až 280mm radiátor vodního chlazení. Další 120mm nebo 140mm se vejde nahoru a jeden 120mm dozadu. Namísto radiátorů můžeme samozřejmě nainstalovat jen ventilátory.





Co se týče volného místa pro komponenty, skříň S340 je kompatibilní s deskami Mini ITX, Micro ATX a ATX, karty mohou být dlouhé až 364 mm (334 mm s nainstalovaným předním radiátorem), procesorový chladič až 161 mm vysoký a mezi trayem a pravou bočnicí je přinejmenším 17mm mezera.

Celá skříň má rozměry 200 x 445 x 432 mm, hmotnost mírně nad 7 kg a vepředu je vybavena dvěma audio konektory a dvěma porty USB 3.0. S340 budou i jako Color Edition na evropských trzích k dispozici brzy, ovšem cena v eurech bude bohužel stejná jako v dolarech, čili 70 euro.

Zdroj: techPowerUp
reklama