reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Objevil se Ryzen 3 7320U, nejspíše ohlášené Mendocino

14.6.2022, Jan Vítek, aktualita
Objevil se Ryzen 3 7320U, nejspíše ohlášené Mendocino
Databáze testů Userbenchmarku nově ukázala výsledky procesoru Ryzen 3 7320U, který pravděpodobně bude patřit do rodiny Mendocino, jak AMD označuje chystaná méně výkonná mobilní APU.  
O procesorech Mendocino už dobře víme a samozřejmě tu nejde o staré Celerony od Intelu, někdejší sen overclockerů, ale o nové slabší mobilní Ryzeny, jimž AMD z nějakého důvodu vybralo stejnou "přezdívku. 
 
 
Userbenchmark nyní přináší ve své databázi výsledky testů modelu AMD Ryzen 3 7320U, na jehož původ ukazuje pouzdro FT6, které máme spojeno právě s rodinou AMD Mendocino. Máme tu celkem 4 jádra schopná zpracovávat dvě vlákna, a to na základním taktu 2,4 GHz a turbu 4,1 GHz.
 
 
 
Vedle toho tu je evidentně integrovaný Radeon, který má ze systémové paměti přidělených 256 MB paměti. Jeho Device ID 1002-0123 ostatně ani neodpovídá žádnému známému Radeonu, takže musí jít o novinku. 
 
Už dříve se také ukázalo, že tu půjde přinejlepším o 2 CU, čili 128 Stream procesorů. A ani procesorová část nebude nejvýkonnější, neboť přeci jen půjde o starší Zen 2. 
 
AMD Mendocino mají nastoupit na levnějších noteboocích či chromeboocích někdy během letošního čtvrtého kvartálu, takže je na ně ještě čas. Snad se jich ale dočkáme i v podobě levných mini desktopů, jejichž třída by zasloužila oživení. Ale to už nezávisí ani tak na firmě AMD jako na jejích partnerech z řad společností jako ZOTAC, Gigabyte, Minisforum a dalších.  


reklama