reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

olsen

Registrace: 31.3.2006
Komentářů: 191, score 0.8
Účast v Expertiádách: 67 (přehled)
Účast v Týdenních šancích: 22 (přehled)
Mám fotoaparát: –
Chci fotoaparát: –
Měl jsem fotoaparáty: –

Nejvíce přínosné komentáře

Komentář z 12.11.2023 s hodnocením +2:
Ten člověk o tom ví trt, problémy byly tehdy ještě značné. Hint: PCI Express.

Jestli už tou dobou byly vyřešený ty growing pains okolo bootování s UEFI, to už si nepamatuju.
Ten Opteron 1100, co pořád vytahuje měl asi právě s PCIe velké problémy a fakt to nebyl úspěch. Expert na motory nechť ukáže na servery­/desky, které s tím čipem byly dostupné.

Velká část toho co povídá, jsou dezinterpretace, účelově překroucený věci, věci vytržený mimo kontext, ale dost toho jsou i vyložený výmysly a fantazie ­(to o K12, IntelxAlpha...­) až lži.
Komentář z 4.7.2011 s hodnocením +2:
Rovněž bych upozornil na fakt, že FM1 deska byla formátu fullATX, zatímco pro socket 1155 ­(Intel­) byla použita miniITX­(!­). Jednak bude miniITX deska žrát sama o sobě o něco méně elektřiny ­(méně portů, slotů, výbavičky a všeho­), druhak bude jistě z výroby mnohem agresivněji uzpůsobena pro úsporu energie ­(a nižší výhřevnost­), protože se s ní počítaá do drobných kastlí se špatnou cirkulací vzduchu.

FullATX fošna naopak bude cílit spíše na maníky co
přetaktovávají a honí výkon.

Stačí se mimochodem podívat na idle spotřeby, pro miniITX Intel jsou o 10 stupňů nižší, v jiných recenzí jsem však viděl srovnatelné výsledky ­(+­-stejná spotřeba, dokonce někde i nižší­).
Komentář z 18.5.2011 s hodnocením +2:
Teda, těch 533MHz, to je fakt síla. Jako by nestačilo,že je ten řadič jednokanálový, to musí tu grafiku slušně zabít.

Nejméně přínosné komentáře

Komentář z 21.11.2011 s hodnocením -2:
Já bych zase namítl, že do těch nejlevnějších sestav bych netlačil košer skříň a použil bych nejlevnější šupku co je, alespoň do té office sestavy ­(však to bude stát pod stolem a nikdo se v tom vrtat nebude­).

Stejně tak, minimálně ta Office sestava by si měla vystačit s levnějším Fortronem ­(taková ta OEM verze, co ji prodává eurocase ­- CZC u nich uvádí v eshopu nižší poruchovost, než mají tyto seasonicy, tak by na tom něco mohlo být­).
Komentář z 8.11.2023 s hodnocením -1:
Teď ještě nepočítat IPC na dvě desetinky procenta podle ­(jednoho­) benchmarku, který má rozptyl výsledků i 10 % pro jeden procesor a možná i tu vaši často vytahovanou střední školo byste zvládl :)