Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OpenAI spouští GPT Store: s vlastními chatboty bude možné i vydělávat

12.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
OpenAI spouští GPT Store: s vlastními chatboty bude možné i vydělávat
Společnost OpenAI spouští GPT Store. Pokud jste předplatitelé jednoho z programů ChatGPT, získáte k nim přístup a můžete využít mnoho nejrůznějších speciálně zaměřených systémů umělé inteligence.
Pouhé dva měsíce poté, co OpenAI umožnilo uživatelům vytváření vlastních systémů postavených na modelech GPT, jich bylo vytvořeno více než 3 miliony. Mnoho z autorů nabídlo takové systémy pro používání dalším, což bude nyní ještě více usnadněno. OpenAI totiž otevírá GPT Store aneb obchod s aplikacemi umělé inteligence. Ty jsou rozděleny na podkategorie jako generátory obrázků na DALL-E, pro psaní, výzkum, programování, vzdělávání a další.
 
Najdete zde např. AllTrails pro doporučování výletů, vyhledávání a sumarizování vědeckých článků z 200 milionů akademických publikací systémem Consensus, výuku programování zase zajistí Code Tutor od Khan Academy, doporučování knih zajistí Books a je zde mnoho dalších. Abyste však měli přístup k těmto aplikacím, musíte být předplatitelé ChatGPT Plus, Team nebo Enterprise. Nejprve v USA bude spuštěn také systém sdílení příjmů. Pokud tak autoři vytvoří populární GPT systém (k čemuž není třeba žádného programování), OpenAI se s nimi podělí o příjmy z předplatného.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.