reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

OpenAI vydala mobilní aplikaci ChatGPT pro Apple iOS. Android bude následovat

23.5.2023, Milan Šurkala, aktualita
OpenAI vydala mobilní aplikaci ChatGPT pro Apple iOS. Android bude následovat
ChatGPT se konečně dočkal dlouho očekávané mobilní verze. Ta bude prozatím k dispozici pro operační systém Apple iOS, navíc jen ve vybraných zemích. Dá se ale počítat s budoucím rozšiřováním záběru.
Chatbot ChatGPT byl doposud dostupný pouze přes prohlížeč. To se ale nyní mění, protože OpenAI vydává i mobilní aplikaci. Její dosah ale bude prozatím jen velmi omezený. Bude se totiž týkat uživatelů v USA, a to jen na platformě iOS (což je ale zhruba polovina chytrých mobilních telefonů v USA). Podporovány budou telefony s operačním systémem iOS 16.1 a novějším, takže nepůjde nainstalovat na iPhone 7 a starší, stejně tak bude aplikace zapovězena majitelům první generace iPhonu SE (to se nicméně bavíme o telefonech z roku 2016 a starších).
 
ChatGPT pro iOS
 
Běžní uživatelé budou mít k dispozici chatbota postaveného na verzi GPT-3.5, předplatitelé GPT Plus (za 20 USD měsíčně) už mají mít přístup k novější a schopnější variantě GPT-4. V jejich případě také bude fungovat synchronizace chatů napříč zařízeními. K dispozici je také systém Whisper, což je funkce pro rozpoznávání hlasu a jeho konverzi na text. To by mělo urychlit a usnadnit práci s chatbotem. OpenAI počítá s tím, že se mobilní aplikace postupně rozšíří i na další země (a to už během několika týdnů) a také na platformu Android.
 
ChatGPT pro iOS
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama