reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Orange SPV C500 - Nejmenší MS Smartphone ohlášen!

9.6.2004, Petr Hájek, článek
Orange SPV C500 - Nejmenší MS Smartphone ohlášen!
Na akci World Handset Forum pořádané v Amsterodamu společnost Orange oficiálně představila model Orange SPV C500, další chytrý telefon běžící na operačním systému Microsoftu. O přístroji se mluví jako o doposud nejmenším MS Smartphonu na světě, to ovšem zdaleka neznamená, jak se ostatně sami můžete přesvědčit, že je novinka zanedbaná po hardwarové stránce.
Orange SPV C500 váží pouhých 100 g, což z něj dělá s rozměry 46 x 108 x 16 mm a objemem 80 ccm opravdového střízlíka, který se za svoje vlastnosti ale rozhodně nemusí stydět - má 16bitový displej, miniSD slot a několik druhů konektivity (vedle tradičního infraportu a USB kabelu nechybí ani Bluetooth). Smartphone obsahuje 64 MB RAM, zatím není známo, kolik bude uživateli dostupných.


Orange SPV C500 - the smallest Microsoft Smartphone in the world

Orange SPV C500 - the smallest Microsoft Smartphone in the world

S ohledem na fakt, že jde o triband GSM 900/1800/1900 MHz přístroj podporující GPRS, mohou budoucí majitelé využívat služeb GSM sítí takřka celosvětově. Další důležitou vlastností Orange SPV C500 je přítomnost operačního systému Windows Mobile 2003 for Smartphone Second Edition, jež byl ohlášen v březnu letošního roku. Nově se u handheldu objeví nativní MMS klient, bohatší nastavitelnost tlačítek u Home Screen, vylepšeno bylo i hlasové vytáčení atd.

Displej má rozlišení 220 x 176 pixelů. Ani zde nemůže chybět podpora jazyka Java, konkrétně Java MIDP 2.0, v Pocket Internet Exploreru zase bude možno prohlížet WAP i HTML stránky. Samozřejmostí je polyfonie, lze přehrávat i MP3, WMA, WAV a AMR soubory.


Orange SPV C500 - the smallest Microsoft Smartphone in the world Orange SPV C500 - the smallest Microsoft Smartphone in the world

Firma Orange bude svým zákazníkům opět nabízet několik exkluzivních aplikací - today obrazovku ve stylu Orange, Orange Backup řešení, Packet Video Player, Orange Update atd.


Orange SPV C500 - the smallest Microsoft Smartphone in the world


Smartphone má údajně vydržet až 4 dny ve standby módu nebo 8 h hovoru. Dle společnosti bude Orange SPV C500 nabízen od letošního léta v celkem 7 evropských zemích - Anglii, Francii, Švýcarsku, Dánsku, Nizozemí, Polsku a Slovensku. Cena bude oznámena později.





reklama