reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovladač 3DRudder vám uvolní ruce

23.12.2015, Jan Pánek, aktualita
Ovladač 3DRudder vám uvolní ruce
S netradičním ovládáním počítače přichází 3DRudder, tedy kormidlo, které umožní na PC pracovat nebo hrát hry pomocí nohou. O tomto ovladači jste se mohli dočíst už dříve, na trh by měl však přijít v březnu příštího roku.
3DRudder zaujme svou nevšedností, vypadá jako kruhová podložka na nohy rozdělená na dvě nášlapné části. Pomocí naklápění pak probíhá samotné ovládání počítače. Firma sama prohlašuje, že 3DRudder je zařízení, které vám uvolní ruce, takže v praxi vše vypadá tak, že uživatel sedí na židli a pracuje nebo hraje pomocí svých nohou.

Zařízení má dvě nášlapná citlivá místa, která rozpoznají, jestli jsou vaše nohy na podložce, či nikoliv. Například zařízení se po zvednutí nohou vypne. 3DRudder by se ve své podstatě dal přirovnat k joysticku, protože naklánět jej můžeme do všech stran, když například ovladač nakloníme dopředu, poběžíme ve hře rychleji. Zároveň je také možné ovládat každou stranu kruhového zařízení zvlášť, naklánět každou nohu jinak, což otevírá ještě více možností.





Své uplatnění najde nejen jako zábava, ale i jako pomocník při práci. Například architekti nebo 3D umělci mohou takto regulovat úhel pohledu na svůj projekt a mít volné ruce na ovládání myši a klávesnice.

Podrobnější specifikace jsme už dříve zveřejňovali v článku o 3DRudderu, když ještě projekt sbíral příspěvky na Indiegogo.

Ovladač pro virtuální realitu byl poprvé představen na veletrhu CES v lednu a jeho prodej byl původně plánován na květen roku 2015. K tomu nedošlo, ale nyní firma 3DRudder zveřejnila, že ovladač bude k dispozici v březnu roku 2016. Nejnovější verze bude k vidění opět na CESu v lednu 2016.

V březnu bude možné 3DRudder koupit za 175 dolarů, což je přibližně 4300 korun bez DPH.

Zdroj: roadtovr.com
reklama