reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

palmOne, Eurotel a Logos: „Ať Vás data pronásledují“

1.12.2004, Pavel Bureš, článek
palmOne, Eurotel a Logos: „Ať Vás data pronásledují“
Včera se v pražské restauraci Hergetova cihelna uskutečnila společná tisková konference firem palmOne, Eurotel Praha a Logos. Kdo čekal uvedení nových Palmů, byl zklamán, ale pro ostatní byla akce přínosná. Zajímavá byla přednáška Igora Šmerdy z Logosu, který hovořil o synchronizačním řešení pro malé a střední firmy, které nabízí Eurotel.
Nejprve vystoupila Simona Hosek z palmOne, která prezentovala komunikátor Treo 600. Nejedná se o překlep, opravdu jde o starší model. Co se týká nástupce, Trea 650, tak ten by měl být v Evropě k dispozici v únoru 2005. Ve stejnou dobu by se měl začít prodávat i v České republice, jedním z prodejců bude i Eurotel. Treo bude používat Palm OS 5.4, upgrade na Palm OS 6 či dokonce 6.1 zatím nebyl potvrzen. Podle Simony Hosek není pro běžného zákazníka tolik podstatné, jestli má v PDA systém verze 5.4 či nějaké jiné, doufejme, že palmOne bude myslet i na uživatele, kterým to jedno není a upgrade uvolní.

Dalším zajímavým tématem, o kterém se mluvilo po skončení prezentací, byl přechod palmOne PDA na Windows Mobile. palmOne nic takového zatím v plánu nemá a informace, které zveřejnila v minulosti média, nebyly potvrzené nikým ze společnosti.

Tisková mluvčí Diana Dobálová a Michal Knor z Eurotelu mluvili o spolupráci s palmOne a o novém programu pro mobilní přístup k e-mailům a kalendáři - Eurotel Office Connectoru, o němž přinášíme bližší podrobnosti v samostatném článku.
reklama