reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

palmOne WebSphere Micro Environment MIDP 2.0

6.4.2004, Petr Hájek, článek
palmOne WebSphere Micro Environment MIDP 2.0
Společnost palmOne před několika dny vydala inovovanou verzi Java runtime optimalizovanou pro ARM procesory. Program navržený pro přístroje z řady palmOne Tungsten (kromě TT a TW), Zire 71 a Treo 600 tak umožňuje majitelům zmíněných typů spouštět na svých handheldech aplikace vytvořené pro Java 2 Micro Edition (CLDC 1.1 a MIDP 2.0 kompatibilní).
Java logoFirma také vytvořila seznam Java programů ve svém Software Connection Online Store ve spolupráci s webem Handango. Seznam tedy bude obsahovat jak standardní aplikace instalovatelné přes HotSync, tak i Java aplikace, jež mohou být například u Trea 600 instalovány bezdrátově.

"Ať již jde o nabídku nových her, které mají zákazníka pobavit v nudné chvilce nebo o to zajistit, aby cestující zástupci firem u sebe vždy měli aktuální data, Java činí vše ještě snadnější a pro kohokoliv snadno dostupné," říká Jonathan Oakes, Senior Director of Strategy u palmOne.

A teď to nejdůležitější - cena. Java WebSphere Micro Environment runtime je volně ke stažení pro majitele některého z handheldů typu Zire 71 nebo Tungsten zakoupeného po 1. říjnu 2003 včetně (kromě TT, ten již není podporován a TW, na němž běží pouze starší verze CLDC 1.0 i MIDP 1.0). Majitelé Trea 600, stejně jako vlastníci Zire 71 a Tungstenů, kteří zakoupili svoje přístroje před tímto datem, si mohou aplikaci pořídit za 6 USD na webu palmOne Software Connection. Seznam aktuálně nabízených aplikací je k vidění zde, vývojářům je pak určen free MIDP 2.0 Toolkit.
Zdroj: Brighthand
reklama