reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Komentáře od Peter_cz
Dobrý den pane Jindra. Skládám pc už hodně let a používám hodně podobné komponenty, jaké doporučujete ­(nemám rád reklamace­), ale od skříní Cooler Master 330 a jí podobných jem upustil a vybírám jiné. Důvod je zcela prostý. Ty skříně jsou podle mě velmi dobré, vše je super až na jednu drobnost a tou je tlačítko POWER! Inženýr, který to navrhoval, byl asi notně pod parou, protože průměrně inteligentní člověk, by na to nepřišel. Jednoduše, jsou tam malinké umělé packy, které se prohýmají a vrací tlačítko zpět do výchozí polohy. Samozřejmě že logicky po čase prasknou a skříň se musí reklamovat ­(odhaduji výdrž na +­- 300­-400 stisků­). Naštěstí mi v servise dali nějaké navíc, tak jsem je vyměňoval průběžně, ale opravdu tuto skříň nemůžu doporučit a i Vám bych doporučoval ji do doporučených sestav nedávat a vyměnit ji za jiné CM, s lepším spínacím mechanizmem.
Odpovědět0  0
Minimalni doba spotreby ­/ trvanlivost. Je vyznacena na obalu. Jinak 7 dní tuším.
Odpovědět0  0
skoda ze nelze otestovat spolehlivost, coz pro me vzdy bylo a bude nejdulezitejsi meritko pro vyber disku. Malokdy prevazi pri vyberu hlucnost ­(jen pri staveni specialne tichych pc, ale to pouziju specialni uchyceni, kdy je o 80 procent tissi i ten seagate­). Rychlost je pro me u disku naprosto bezcenny udaj.
Odpovědět0  0
CZC se specializuje na online prodej, takže žádné super technické znalosti a dovednosti, bych tam u ­"techniků­" raději nepředpokládal. Nicméně jelikož mám firmu a řešení problémů mě baví ­(a živí­), tak jsem rád za takovéto články a za lidi, kteří zkouší a bastlí, protože i díky nim nemám o zákazníky nouzi. Několikrát ročně mi přijde někdo nový, kdo má super počítač, kam mu kamarád něco nainstaloval a ono mu to nefunguje úplně tak jak předpokládal. Když se loučíme, skoro vždy zazní věta: Můžu se ozvat, když bude nějaký problém? Je to pak jiná radost z práce, když se k Vám zákazníci rádi vracejí a i bez reklamy máte co dělat, protože Vás doporučují dál, svým znamým.
Odpovědět0  0
Každopádně mazec..
Odpovědět0  0
Proc delate recenze monitoru, ktere si normalni clovek nekoupi? 95% lidi v CR si koupi monitor do 10ti tisic. Jinak recenze samozrejme kvalitni, jako vzdy.
Odpovědět0  0
Super, jen at se prodavaji, budou mi jich za rok az dva chodit desitky na opravu. Uz se tesim. :)
Odpovědět0  0
Jen lehce upresnim, Eurocase dela na zakazku pro FSC Group, ne naopak. :­) Proto je na nekterych zdrojich velkym FSC Group a dole malym Eurocase. :­) Tyhle zdroje jsou vetsinou z tech levnejsich a jsou trochu hlucnejsi. Do sestav jako je tahle davam radeji seasoniky. Precejenom v tech tisicich se to uz ztrati. :­) Pokud opravdu uvazujete o podobne sestave, zkuste mi napsat email. pnp@seznam.cz.
Odpovědět0  0
Rika Vam neco treba oem bios ­(s informacemu o vyrobci atd­)?­(upravena­/nakonfigurovana verze biosu jedne desky, ktera se dava na vsechny totozne sestavy, aby se nemusely konfigurovat rucne..­)
Videl jsem mraky pc od ruznych vyrobcu a muzu s klidnym srdcem rict, ze nad nekterymi vecmi co jsou ve ­"znackovych­" pocitacich zustava normalnimu smrtelniku rozum stat! Nemuzu soudit ostatni v testu, ale co se tyka barbone, par jsem jich videl a i z toho co mi rekli zakaznici, takove veci jako kabely ve ventilatoru, spatne upevneny chladic na cpu atd... To se proste stava.. Silne pochybuju, ze u ostatnich firem to bude jine! Viz treba inzerat firmy agen, ktery jsem kdesi cetl, ve zneni priblizne hledame brigadnika na sestavovani poocitacu, cena 60­-120Kc za kus.... Docela jsem se nad tim zasmal. :­) Jak to pak asi muze vypadat?
Pokud podle Vas nejde o chybu technika, podle me jde o chybu brigadnika.:­) Ale nechci Vam brat iluze, takze tomu verit nemusite, pokud nechcete.:­) Vzdy je totiz nejdulezitejsi reklama, to ostatni je podruzne. Reklama prodava nejvic. ŽEL!!!
Odpovědět0  0
Jako jedini poslali do testu seriovku. :­) Myslite si, ze ostatni firmy maji cable management u svych pc takovy jako v ukazkove sestave v testu?:­-)
Odpovědět0  0
Kolik jste prodal pc za minuly rok? 50? 150? 250? Firmy ucastnici se takovych testu delaji rocne tisice pocitacu. Mozna by Vam ho do testu vzali, ale musel byste jim za to zaplatit...
Odpovědět0  0
ale i kdyz si zaplatila, podle toho obrazku uvedeneho na tech strankach to vypada, ze nvidia zase lehce šidí, jak už se asi stává pravidlem...
Odpovědět0  0
Nejenom souhlasim, jeste dodavam... Jelikoz delam prevazne sestavy do firem, tak Win Vista Buss. s downgradem na WinXPP, v extremnich pripadech WinXPH! V zadne firme mi nebezi visty! Je to logicke, ve firme potrebuji pracovat a ne neustale resit problemy s kompatibilitou a chybnymi drivery pro ruzna zarizeni ­(treba stare tiskarny atd.­)!! 2GB do pc na kterem pobezi WinXP, word, excel a podobne? Ach NE! Misto toho dam radeji fortron 350GLN a kvalitni desku od intelu! Do kancelarskeho pc dat FSP BS je taky bomba. :­) Ale jinak to samozrejme schvaluju, radeji lepsi zdroj nez pak resit mnohdy prapodivne problemy. Nicmene trochu vetsi kontakt s realitou by neskodil, on pohled pocitacoveho nadsence a firmy je kapanek odlisny.. :­) Jinak 8800GT 512MB uz mam skladem od minuleho tydne, kdyby nekdo chtel. Ale za 5500Kc opravdu neni... Tuhle cenu maji vsechny eshopy prejate od jednoho velkoobchodu, ktery ji realne zatim nema a za tuhle cenu ani mit na 99 procent nebude, leda tak po vanocich...:o­))
Odpovědět0  0
napoji dynamo na kolo a deti se budou stridat, aby tatka mohlnatukat do pc co se neurodilo. Tedy, pokud maji kolo...
Odpovědět0  0
Tak uz to zacina... NWO rulez.
Odpovědět0  0
Zdrovna jsem ho jednomu zakaznikovi koupil a musim rict, ze me hlavne prekvapila teplota procesoru. Najel do Windows a vetrak na cpu se NETOCIL protoze cpu melo priblizne teplotu okoli. Tzn. ta nova revize asi opravdu bude stat za to.
Odpovědět0  0
Predvidal jsem to uz pred cca dvema lety, ze zkonci. Delaji nekvalitni predrazene mechaniky, ktere maji pouze velmi molou pridanou hodnotu pred ostatnimi. Ta ovsem nestoji za tu cenu, za kterou se prodavaji.­(vyjimka pouze CDRW Plex. Premium­)
Veskere mechaniky co jsem od nich koupil ­(cca do desitky­) se nejmene jedenkrat reklamovaly. Nektere pak po stejne dobe odesly znovu ­(ovsem uz po zaruce­) a sly primo do kose. Dekuji Plextorum ze konecne dostali rozum a jdou delat neco jineho, treba v tom budou uspesnejsi nez v mechanikach.
Odpovědět0  0
Je lepsi intel nebo AMD? No prece AMD... Nene, intel je lepsi.... Ja myslim, ze nejlepsi bude, kdyz si losnete. :o­)
Diky intelu za to, ze zapocal eru procesoru ­(4004­).
Diky AMD za to, ze konkuruje intelu a diky tomu si muzeme koupit procesory i my, obycejni smrtelnici a ne jen milionari. :o)
Odpovědět0  0
Program brzdy provedl neplatnou operaci a bude ukoncen.Pokud prezijete, kontaktujte vyrobce programu... :o)
Odpovědět0  0
Nicmene kolegovi co psal clanek bych doporucoval, aby do serveru daval serverove desky. Desky od vyrobcu jako je gigabyte, asus, o jinych nemluve, nejsou urceny na provoz 24­/7. Boardy urcene pro servery se daji sehnat i za 5­-10 tisic, takze rozhodne neni duvod pouzivat napr. gigabyte. Nic proti teto znacce, sam delam levnejsi domaci pc i s GB, ale do serveru pro nepretrzity provoz pouze desky k tomu urcene. Jo a k Vasemu problemu, predpokladam nekompatibilita CPU a desky. Neverim, ze by bylo spatne CPU. To by se vetsinou neprojevovalo v jednom miste pri instalaci ­(i kdyz... :­)­).
Odpovědět0  0
Najedte do biosu, zmacknete Ctrl+F1 a v Advanced Bios Features­(myslim, mozna je to jinde­) nastavte Wait for HDD z nuly na 5 sekund. Mohlo by to pomoci.
Odpovědět0  0
Takze k tomuto vyrobku musim rict, ze je sice dost predrazeny, vzhledem k vyrobnim nakladum nejspise par korun, ale co se tyce vibraci a odhlucneni seekovani disku, tak svou funkci plni velmi dobre. Diky nemu se seekovani disku ztlumilo velmi podstatne na prijatelnou uroven a vibrace, ktere se prenasely na skrin zcela zmizely. Ted v nem mam Samsunga se zapnutym AAM a seekovani vubec neslysim ­(cele pc je odhlucneno­) a vibrace take zadne nejsou. Mam dobre vetranou skrin, takze teplota disku se pohybuje mezi 35­-42 stupni C. Tento vyrobek bych i za tuto podle me neprimerenou cenu klidne doporucil k odhlucneni disku.
Odpovědět0  0
Uz jste nekdy nekdo videli u nekoho na plose wallpaper s HW tematikou? :o­) Ja zatim nikdy, a to jsem tech pc videl tisice. Nejobolibenejsi wallpapery jsou asi zeny­(prip. muzi, rodina­), priroda­(krajinky,zvirata­), auta,... Takze jaky ma smysl delat takoveto wallpapery s HW tematikou?
Odpovědět0  0
Je pravda, ze GK ­"starnou­" rychleji, ale neni pravda, ze si na starsi grafice nezahrajete zadnou hru, jak mnohdy vyznivaji masaze ze stran vyrobcu. Pouze musite upravit rozliseni a detaily. A predpokladejte take to, ze hraci jsou vetsinou sponzorovani rodici, takze nemaji na to, aby si kazdy rok kupovali novou GK, ale typicky polocas upgradu GK je 2­-3 roky. Tedy pokud nemate bohate rodice, kteri se Vam snazi vynahradit svou ­"pracovni vytizenost­" drahymi darky... :­) Btw do svych sestav davam pouze grafiky ­(a samozrejme i to ostatni, pokud to jde­) s triletou zarukou, prave z duvodu, ktery uvedl kolega v prispevku nize. Zakaznik je pak po nemile situaci s reklamaci, alespon trochu mile potesen, ze dostal vykonnejsi kartu. :)
Odpovědět0  0
To je presne ono. Stastny to clovek, kteremu se pokazi karta par dni pred zkoncenim 3 lete zaruky. :o)
Odpovědět0  0
ze jsem nikde nevidel zapocitanou do celkoveho hodnoceni DELKU ZARUKY! Kdyz se Vam skvely Leadtek po 25ti mesicich pokazi, tak ho muzete vyhodit, kdezto u karet s 3 letou zarukou toto hrozi az po 36ti mesicich ­(kdy uz obyvkle kazdy vazne premysli o upgradu grafiky­). To je podle me docela zasadni vec, a rozhodne bych ji v bodovani zohlednil. Priste...
Odpovědět0  0
Tak muj davny ­"prorocky­" tip o par mesicu predbehl... :­-o
Odpovědět0  0
Mel jsem uz jak Bluestormy, tak levnejsi fortrony, a podle meho subjektivniho nazoru, je ten BS opravdu o neco malo tissi. Byly to ale rozdilne sestavy, takze berte s rezervou... :)
Odpovědět0  0
Diky za informace, ale vime, ze zijeme na zemi, kde veci nejsou dokonale, tedy ani zdroje.:­) Taky jsem patral v dobe kdy jsem vybiral a mym kriteriem tehdy byl hlavne hluk pri odberu 100­-150W a nakonec jsem si tedy vybral prebrandovany:­) fortron ­(Nexus NX­-4090­), a neudelal jsem spatne ­(i kdyz jsem chtel Seasonic, ale zadna fa. mi ho nebyla schopna dodat­). Do svych sestav uz davam v podstate jenom fortrony a reklamace zdroju se pomalu vytraceji ­(drive EC predinstalovany v jejich skrinich... :­-­/­/ )
Odpovědět0  0
Jsem zvedavy na vysledky testu, ale hned kdyz jsem videl kandidaty, tak jsem byl doma­(u vetsiny­). Enermax,Fortron, Nexus, Seasonic a Tagan neprekvapili. Tyto firmy delaji opravdu kvalitni zdroje, takze jsem s tim co je napsano vyse i docela pocital. Na druhou stranku EC a LC taktez nezklamali. Je asi zbytecne jejich vytvory komentovat. Co se tyka Spire a Ultra power, tak se priznam ze jsem o nich nic moc neslysel, takze jsem spravne predpokladal, ze to asi nebudou zrovna 2x kvalitni zdroje. Ovsem musim se priznat, ze me nemile prekvapil Chill Innovation, o kterem jsem si doted nespravne myslel, ze patri spise k tomu lepsimu prumeru. Takze uz se tesim na testy, skoda ze co do testu hlucnosti asi nebudou takove jako na www.silentpcreview.com :­) Ale necham se prekvapit.. :)
Odpovědět0  0