reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 243B9H: kancelářský monitor s USB-C a Windows Hello

29.5.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Philips 243B9H: kancelářský monitor s USB-C a Windows Hello
Nový Full HD monitor z řady B je určen třeba pro domácí kanceláře, kde by měl eliminovat změť kabelů na pracovním stole. Pomocí USB-C lze totiž notebook z monitoru rovnou nabíjet. Výklopná kamera řeší nejen videohovory, ale také přihlašování do Windows 10.
Značky reagují na zvýšenou oblibu práce z domova. Výjimkou není ani Philips, respektive společnost MMD držící licenci pro tuto značku v oblasti monitorů. Na trh přináší nový pracovní monitor 243B9H z řady B, který by mohl být vhodnou volbou např. pro domácí kancelář. Jedná se o spíše menší displej s úhlopříčkou 23,8 palce (60,5 cm), který vsází na rozlišení 1920 x 1080 pixelů (Full HD). Obnovovací frekvence 75 Hz je pro kategorii kancelářských monitorů zcela dostačující. Mnohem důležitější roli může hrát technologie IPS, která zajišťuje přesnější barvy a širší pozorovací úhly (až 178 stupňů horizontálně i vertikálně) ve srovnání s technologií TN.
 
 
Philips 243B9H se chlubí portem USB Type-C, který usnadní připojení notebooku nebo jiných zařízení. Jediné rozhraní lze totiž zároveň používat k přenosu video signálu i napájení prostřednictvím funkce USB Power Delivery s až 65 W. Jinak řečeno, místo dvou kabelů můžete z notebooku vést pouze jediný, a tím ušetřit něco málo místa na pracovním stole. Další příjemnou vychytávkou tohoto monitoru je integrovaný USB rozbočovač s trojicí portů USB 3.2, pomocí kterých můžete připojit např. externí pevný disk či jiné periferie.
 
Kromě integrovaných stereo reproduktorů (s celkovým výkonem 4 W) nabízí monitor také webkameru, bez které se v dnešní době videokonferencí neobejde skoro žádný zaměstnanec. Kamera využívá výklopný design, takže ji v případě, kdy není používána stačí zasunout a chránit tak své soukromí. Kamera nahrává v rozlišení 2 MPx (Full HD) a obsahuje také pokročilé senzory pro rozpoznání obličeje, které umožní snadné přihlašování pomocí biometrických údajů přes funkci Windows Hello. Nechybí ani zabudovaný mikrofon.
 
 
Pro pohodlnější práci je připraveno několik funkcí, které můžeme znát i z jiných monitorů. Technologie Flicker-free eliminuje blikání obrazovky a s ním související únavu očí. Stejně tak filtr modrého světla chrání zrak před poškozením a režim EasyRead usnadňuje čtení textů na obrazovce. Podle výrobce monitor splňuje také řadu norem týkajících se životního prostředí (např. Energy Star, EPEAT, TCO Certified) a pomocí snímače PowerSensor ušetří další náklady na provoz tím, že sníží jas monitoru ve chvíli, kdy před ním nesedí žádná osoba.
 
O ergonomii se potom stará základna SmartErgoBase, která umožňuje nastavit výšku, úhel otočení, sklopení a rotace monitoru. Philips 243B9H/00 míří na trh s cenovkou 299 eur, v přepočtu 7 600 Kč. Na českém trhu je zatím k dispozici varianta bez kamery Windows Hello, která stojí asi 5 500 Kč.
 


reklama