reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips 346P1CRH: zakřivený monitor s dokovací stanicí USB-C

9.3.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Philips 346P1CRH: zakřivený monitor s dokovací stanicí USB-C
Novinka na českém trhu, 34" zakřivený LCD monitor Philips 346P1CRH, je určen pro širokou škálu činností od práce po hry. Uživatelům nabídne rozlišení WQHD, certifikaci DisplayHDR 400, výklopnou webkameru nebo dokovací stanici USB-C.
Společnost MMD přináší do českých obchodů další ze svých zakřivených monitorů Philips Brilliance. Necílí s ním na hráče ani žádnou jinou konkrétní skupinu uživatelů, jedná se zkrátka o univerzální monitor pro různé činnosti. Díky širokoúhlému poměru stran 21:9 i pozorovacím úhlům 178 stupňů se hodí pro různorodou práci, kde je potřeba dostatek místa pro více otevřených oken, jako je bankovnictví či grafický design. Plynulé obnovování a krátkou dobu odezvy při hraní her potom zajistí technologie Adaptive Sync.

 
Monitor využívá 34palcový LCD displej se zakřivením a rozlišením Quad HD, konkrétně 3440 x 1440 pixelů. Certifikace Vesa DisplayHDR 400 potvrzuje lepší jas, kontrast i barvy oproti běžným modelům. Uživatelé mají k dispozici běžnou řadu portů, která zahrnuje DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, HDCP 2.2 a RJ45. K tomu výrobce integroval dokovací stanici USB-C, která umožňuje při používání notebooku připojit periferní zařízení přímo k monitoru. Tím eliminuje změť kabelů na stole a zrychlí práci, neboť všechna externí zařízení, jako je klávesnice, myš a ethernetový kabel RJ-45, není nutné pokaždé znovu připojovat. Místo toho k propojení slouží jediný kabel, který umožňuje notebook zároveň napájet a dobíjet.
 
 
S technologii MultiView není problém připojit dvě zařízení zároveň, třeba stolní počítač a notebook. Pomocí přepínače KVM MultiClient je zase možné ovládat dva samostatné počítače s jedním nastavením monitoru, počítače a klávesnice, přičemž mezi zdroji lze přepínat jediným stisknutím tlačítka. K dalším užitečným funkcím patří integrovaná webová kamera, která uživatele vyhledávající soukromí potěší svým výklopným designem. Díky funkci Windows Hello se nabízí možnost použít kameru pro přihlášení k operačnímu systému pomocí rozpoznání obličeje, což by mělo být za běžných okolností rychlejší než zadávání hesla.
 
 
Výrobce myslel také na zdraví a komfort uživatelů. Proto nechybí technologie Flicker-free pro snížení únavy očí, která eliminuje blikání monitoru, nebo také režim LowBlue filtrující modré světlo. Základna monitoru umožňuje nastavit náklon, natočení a výšku pro pohodlnou práci. Integrovaný senzor potom rozpozná, zda se před monitorem někdo nachází a pokud ne, tak sníží jas, aby uspořil energii a prodloužil životnost displeje.
 
 

Dostupnost a cena

 
Philips 346P1CRH se na českém trhu objeví v průběhu března a bude stát 15 000 Kč.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama