reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Philips B1: pracovní monitory s eco-friendly funkcemi

1.5.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Philips B1: pracovní monitory s eco-friendly funkcemi
Na český trh míří monitory z nové řady Philips B1. Jedná se o tři modely, které nabízejí až Quad HD rozlišení a solidní kvalitu obrazu. Výrobce se také zaměřil na funkce pro ekologii a snížení spotřeby.
Společnost MMD přináší novou řadu monitorů Philips B1, která v tuto chvíli zahrnuje tři zástupce. Zaměříme se především na Philips 245B1, který na český trh dostane jako první. Tento model nabízí úhlopříčku 23,8" (60,5 cm) při poměru stran 16:9 a rozlišení 2560 x 1440 pixelů, tedy Quad HD. Výrobce použil LCD panel s podsvícením LED a technologií IPS, která vylepšuje pozorovací úhly až na 178 stupňů. Funkce SmartImage optimalizuje kontrast, sytost barev a ostrost obrazu na základě analyzování obrazu a nastavené předvolbě pro kancelářskou práci, fotografie, filmy nebo hry. K dispozici je také ekonomický režim pro úsporu energie. Ačkoliv se nejedná o monitor určený přímo pro hry,implementoval výrobce technologii Adaptive-Sync pro plynulý obraz.
 
 
Lepší komfort při práci zajišťuje matná úprava obrazovky a jednoduchý design, který uživatele nijak neruší a bez problémů zapadne do každého interiéru. Prostřednictvím držáku VESA lze monitor upevnit na stěnu. Při použití základny SmartErgoBase lze ergonomicky přizpůsobit úhel monitoru v několika směrech nebo dokonce displej otočit na výšku, což je vhodné např. pro práci s dokumenty. O bezpečnost zraku se stará redukce blikání a filtr modrého světla, proto monitor obdržel certifikaci TUV Eye Comfort pro snížení únavy očí. K dispozici jsou integrované stereo reproduktory a široká nabídka konektorů včetně DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, USB 3.2, HDCP a výstupu pro sluchátka či externí reproduktory.
 
 
Kromě toho výrobce myslel také ochranu životního prostředí a spotřebu energie. Monitor proto splňuje standardy EnergyStar 8.0, EPEAT, TCO Certified Edge a RoHS, je vyroben z 85 % z recyklovaného plastu, využívá 100% recyklovatelný obalový materiál a neobsahuje škodlivé látky jako rtuť, olovo či PVC/BFR. K tomu se přidává PowerSensor, který pomocí infračerveného paprsku sleduje přítomnost osoby před monitorem a v případě, že odejde od stolu, sníží jas podsvícení. Tím dokáže ušetřit až 70 % energie a prodloužit životnost monitoru. Technologie LightSensor potom ještě upravuje jas na základě světelných podmínek v místnosti.
 
 
Philips 242B1 je také 24" monitor, ale tentokrát jen s rozlišením 1920 x 1080 neboli Full HD. Pro zájemce o něco větší úhlopříčku je připraven model Philips 275B1, který měří 27" (68,6 cm) a využívá rozlišení Quad HD. Jinak tyto monitory nabídnou velmi podobné parametry i funkce pro zkvalitnění obrazu či snížení spotřeby energie. Philips 245B1 na českém trhu začne prodávat v následujících dnech za 6225 Kč. Philips 242B1 a Philips 275B1 dorazí na pulty obchodů v červnu a stát budou 5 410 Kč, respektive 8 400 Kč.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama