reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Picsel proviewer – čtěte přílohy za pochodu

3.1.2006, Pavel Bureš, aktualita
Picsel proviewer – čtěte přílohy za pochodu
Dovolil jsem si vypůjčit slogan výrobce, z kterého se dozvíme něco víc o určení aplikace. Jedná se o prohlížeč kancelářských dokumentů a obrázků, možnost editace je tedy zapovězena, takže pokud budete chtít dokumenty upravovat, musíte se...
Dovolil jsem si vypůjčit slogan výrobce, z kterého se dozvíme něco víc o určení aplikace. Jedná se o prohlížeč kancelářských dokumentů a obrázků, možnost editace je tedy zapovězena, takže pokud budete chtít dokumenty upravovat, musíte se poohlédnout jinde. Chybějící editaci se snaží Picsel dohnat jinak – počtem podporovaných formátů a kvalitou zobrazení.

Proviewer podporuje prohlížení textů, tabulek i prezentací Microsoft Office (a stejných formátů vytvořených v ostatních kanc. aplikacích nejspíše také). Dále otevřete HTML či PDF, soubor může být dokonce zazipovaný a proviewer by si s ním měl poradit.


Kromě celkem běžných funkcí typu zoom a vyhlazování písma se dočkáte prohlížení obrázků (kromě JPG, BMP a dalších proviewer zvládá i další formáty – WMF a EMF). Výrobce se holedbá tím, že program plně zachovává formátování souborů, takže je vidíte tak, jak byly vytvořeny.

Picsel Proviewer je v současné době k dispozici pouze pro Palm OS a to pro několik málo (převážně nových) zařízení.



Aplikace stojí 29,99 USD, což rozhodně není málo, Documents To Go 8 Premium pořídíte za 49,99 USD. Šanci prosadit se na trhu mobilní kanceláře by mohl mít proviewer ve chvíli, kdy bude jasné, že bez potíží zobrazí nativní soubory, tedy se správným formátováním i národními znaky. K dispozici bohužel není demo verze.
reklama