reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Plamenomety Elona Muska vyprodány za 5 dní, mají ale problém na celnicích

3.2.2018, Milan Šurkala, aktualita
Plamenomety Elona Muska vyprodány za 5 dní, mají ale problém na celnicích
Pouhých 5 dní stačilo Elonu Muskovi k tomu, aby vyprodal všech 20 tisíc kusů jeho "plamenometů". S tímto názvem ale mají problém celníci, a tak Musk nyní hledá pro svou hračku nový, méně nebezpečný název.
Elon Musk slíbil, že pokud jeho The Boring Company prodá 50 tisíc klobouků, přijde na trh s plamenometem. To se podařilo a světlo světa tak skutečně spatřilo 20 tisíc "plamenometů", přičemž první polovinu prodal za pouhé dva dny a dalších 10 tisíc se prodalo za následující tři. Nyní však vyvstal problém. Některé celní úřady mají problém s názvem produktu. Nechtějí do světa pouštět plamenomety (produkt se totiž jmenuje Flamethrower), a tak Elon Musk přichází s nápady, jak toto obejít.
 
Boring Company Flamethrower
 
Ve skutečnosti totiž nejde o plamenomet, neboť takové zařízení by dle zákonů muselo chrlit oheň do vzdálenosti přes 10 stop (přes 3 metry), což Muskův "plamenomet" nesplňuje. V podstatě jde totiž jen o klasický "propanový hořák ve stylovém obalu". Proto problém vyřešil změnou názvu na Not a Flamethrower. Později ještě Musk na Twitteru zmínil, že by se to také mohlo jmenovat Temperature Enhancement Device (v překladu zařízení na zlepšení teploty).
 
To už by mohlo připomínat obcházení evropských nařízení pro žárovky, které byly přejmenovány na "tepelné zdroje", aby se mohly nadále prodávat ve vícewattových verzích. Ke Flamethrowerům od The Boring Company nakonec bude dodáván hasicí přístroj zdarma (původně měl stát $30).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama