reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Poběží Intel Conroe na 3.33 GHz ?

18.1.2006, Eagle , aktualita
Poběží Intel Conroe na 3.33 GHz ?
Po Internetu kolují zajímavé zprávy týkající se nové, nyní připravované architektury procesorů Intel. Tou první je, že mobilní procesor Merom má v současnosti vyšší spotřebu, než se očekávalo. Původně byla plánována hodnota TDP na úrovni...
Po Internetu kolují zajímavé zprávy týkající se nové, nyní připravované architektury procesorů Intel. Tou první je, že mobilní procesor Merom má v současnosti vyšší spotřebu, než se očekávalo. Původně byla plánována hodnota TDP na úrovni cca. 35W. To se ale prý z nějakých důvodů nedaří plnit, a proto byl čip odložen z cca. červencového uvedení na září. Slovo odložení je ale v tomto případě sporné, protože původní plán odjakživa počítal s uvedením v Q3 2006, tedy někdy mezi červencem a zářím. Velmi optimistická varianta pak počítala s koncem června a naopak velmi pesimistická s říjnem. Počáteční frekvence procesoru Merom má být kolem 2.33 GHz, tedy zhruba na úrovni současného procesoru Yonah (Core Duo).

Neméně zajímavou zprávu přinesl magazín Inquirer. Podle něj totiž Intel již v současnosti zasílá svým partnerům vzorky eXtreme Edition verze desktopového procesoru Conroe, přičemž tyto vzorky pracují na frekvenci 3.33 GHz! Podle jiných zdrojů by se údajně mělo jednat o kusy pracující s FSB 1333 MHz (tedy s násobičem 10x 333 MHz reálné frekvence). Pokud se tyto informace zakládají na pravdě, může se AMD dostat do velkých problémů. Uvážíme-li totiž, že Conroe má být na stejné frekvenci rychlejší než současný Yonah, který je plus mínus stejně rychlý jako Athlon 64 X2 na stejné frekvenci... dny panování nedávno uvedeného FX60 by tím byly patrně dost rychle sečteny.
reklama