reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Počítače Apple Mac s procesory Intelu už v lednu

9.11.2005, Milan Šurkala, aktualita
Počítače Apple Mac s procesory Intelu už v lednu
Zpráva o přechodu počítačů Mac z procesorů IBM na Intel mnoho lidí dost překvapila. Cílem je používat výhradně čipy Intel od roku 2007, přičemž se předpokládalo, že první Mac s procesorem Intel sejde z výrobních linek někdy v polovině roku...
Zpráva o přechodu počítačů Mac z procesorů IBM na Intel mnoho lidí dost překvapila. Cílem je používat výhradně čipy Intel od roku 2007, přičemž se předpokládalo, že první Mac s procesorem Intel sejde z výrobních linek někdy v polovině roku 2006.



Nyní vše nasvědčuje tomu, že procesory Intel se v těchto počítačích mohou objevit už od ledna. Nejde tedy o 100% informaci, ale o domněnku. Předpokládá se, že procesory IBM (nyní modely G4 na frekvenci 1,67GHz) by byly nahrazeny dvoujádrovými mobilními procesory Yonah, které budou představeny v lednu příštího roku. To platí pro Apple Mac mini, počítače iMac a PowerMac jsou dnes vybavovány procesory IBM G5 resp. jejich dvoujádrovými verzemi. Výstava Macworld konaná 10. ledna 2006 by byla přímo ideální k představení nových Maců.

Nový 15-palcový PowerBook s procesorem Intelu by pak měl být o 20-25% tenčí, výška se tedy zmenší z 2,8cm na nějakých 2,1-2,2cm. Nové počítače PowerMac a PowerBook by podle odhadů měly spatřit světlo na přelomu roku 2006 a 2007. PowerBook bude nejspíše obsahovat nové procesory Merom, PowerMac pak Conroe.

Zdroj: www.xbitlabs.com, www.geek.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama