reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Počítače splňující Intel Viiv budou stát $1000-$1500

30.8.2005, Milan Šurkala, aktualita
Počítače splňující Intel Viiv budou stát $1000-$1500
Tchajwanští výrobci PC a chipsetů očekávají poměrně vysoké ceny počítačů Intel Viiv. Ty přijdou na trh příští rok, budou používat OS Microsoft Windows Media Center. Jejich cena se očekává kolem $1000-$1500 (tedy kolem 30000-45000Kč s DPH)....
Tchajwanští výrobci PC a chipsetů očekávají poměrně vysoké ceny počítačů Intel Viiv. Ty přijdou na trh příští rok, budou používat OS Microsoft Windows Media Center. Jejich cena se očekává kolem $1000-$1500 (tedy kolem 30000-45000Kč s DPH). Normální počítače přitom podle výrobců stojí $299-$499 (9000-15000Kč s DPH).




Platforma Intel Viiv má zajistit skvělou digitální zábavu, uskutečnit vizi Microsoftu (a Billa Gatese především) o digitální domácnosti. Počítače má jít ovládat pomocí dálkového ovládání. Musí být vybaven dvoujádrovým procesorem Intel, dále operačním systémem Microsoft Windows Media Center a softwarem, který umožní počítač ovládat podobně jako televizi.

S případnou televizní kartou přibude možnost nahrávat televizní vysílání a ukládat jej na pevný disk. Software dodávaný k počítači bude obsahovat pomocníka konfigurace sítě, který umožní snadno pomocí dálkového ovládání nakonfigurovat také další zařízení, jako televizi, DVD přehrávače,... Počítač lze stejně jako televizi vypnout a zapnout jediným tlačítkem rychle a pohodlně. Zvuk 5.1 může být rozšířen i na konfiguraci 7.1.

Počítače s Intel Viiv technologií budou vyrábět například Dell, Hewlett-Packard, Gateway a další. Intel Viiv technologie je obdobou Centrina, které se skládalo z procesoru, chipsetu a síťového čipu od Intelu. Nyní jde o digitální domácí PC s procesorem, chipsetem, softwarem a síťovými schopnostmi, opět se vším od Intelu.

Zdroj: www.pcpro.co.uk
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama