reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Podpora Windows XP na počítačích Apple nyní oficiální

5.4.2006, Milan Šurkala, aktualita
Podpora Windows XP na počítačích Apple nyní oficiální
Není to tak dávno, co dva programátoři vyhráli nemalou částku peněz za to, že dokázali přimět Windows XP, aby nabootoval na počítači Apple Intel Mac. Toto řešení mělo a má stále pár svých chyb, ale od nynějška Apple nabízí oficiální alternativu,...
Není to tak dávno, co dva programátoři vyhráli nemalou částku peněz za to, že dokázali přimět Windows XP, aby nabootoval na počítači Apple Intel Mac. Toto řešení mělo a má stále pár svých chyb, ale od nynějška Apple nabízí oficiální alternativu, která by měla být bez problémů.



Jmenuje se Boot Camp Beta (cca 83MB) a dovolí nabootovat jak do Mac OS X, tak i do Windows XP. Potřebujete k tomu Apple Mac s procesorem Intel, Mac OS X Tiger 10.4.6, Windows XP SP2 (pouze tuto verzi a žádnou jinou, nelze použít ani SP1 a poté jej updatovat na SP2), 10GB volného místa a čisté CD.

Boot Camp Beta vytvoří novou partition na disku bez toho, aby byla jakkoli poškozena původní data. Musíte však mít na paměti, že partition do velikosti 32GB může být naformátována jako FAT i NTFS, od 32GB nahoru pouze jako NTFS. Problém je v tom, že Mac OS X dokáže z FAT číst i na ni zapisovat, na partition NTFS však zapsat nedokáže, umí ji pouze číst.

Produkt je zatím v beta verzi, není k němu poskytována podpora. Tato vychytávka by mohla umožnit větší rozšíření počítačů Apple, později bude nejspíš Boot Camp podporovat i novou Vistu.

Zdroj: www.hexus.net, news.zdnet.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama