reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Potřebujete podat tašku s nářadím? Zavolejte si robota Atlas

21.1.2023, Kateřina Hoferková, aktualita
Potřebujete podat tašku s nářadím? Zavolejte si robota Atlas
Společnost Boston Dynamics zveřejnila další video, ve kterém se chlubí schopnostmi svých vývojářů. Humanoidní robot Atlas si poradí v každé situaci a donese tašku s nářadím kamkoliv je potřeba.
Robot Atlas od Boston Dynamics se opět předvádí v novém videu, které koluje po sociálních sítích. Tentokrát ukazuje humanoid svou šikovnost na lešení, protože muž pracující nahoře potřebuje podat tašku s nářadím. Když se zrovna nacházíte v budovách společnosti Boston Dynamics, co může být jednodušší než si zavolat na pomoc robota Atlas?
 
Jakmile pracovník zavolá robota, aby přiložil svou robotickou ruku k dílu, musí se Atlas vypořádat s nelehkou překážkou - dostat se nahoru na konstrukci lešení, aby mohl nářadí předat. Neváhá a pomůže si dřevěným prknem, které si přinese a položí ho mezi schody a lešení. Takto se snáze dostane výš a může brašnu s nářadím vyhodit až na nejvyšší plošinu. Nakonec, aby toho nebylo málo, se pochlubí ještě pořádným parkourovým flipem a vítězoslavnou pózou.
 
 
Robin Deits ze softwarového týmu vysvětluje, že parkourové kousky poslouží k lepšímu pochopení limitů robota a například tanec je zase přiměje přemýšlet nad přesností pohybů. I manipulací s předměty, jako je například dřevěné prkno, robot Atlas posouvá hranice pohybu inspirovaného lidským svalstvem. Atlas je schopný provádět stále více komplexnější úkony, ale vývojáři z Boston Dynamics budou muset ujít ještě kus cesty, než představí hotové řešení pro fyzicky náročnou práci ve výrobě nebo na stavbách.
 


reklama