reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pozor na ovladače NVIDIA 397.31 WHQL, způsobují zacyklený reboot

26.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Pozor na ovladače NVIDIA 397.31 WHQL, způsobují zacyklený reboot
NVIDIA včera zveřejnila nové ovladače GeForce Game Ready verze 397.31 WHQL, kterým bychom se měli spíše vyhnout. Přichází totiž zprávy, že nutí uživatele neustále rebootovat počítač.
GeForce Game Ready Driver 397.31 WHQL tak přišly jako obvykle s informacemi o tom, pro jaké nejnovější herní tituly jsou optimalizovány. V tomto případě to jsou hry BattleTech a Frostpunk, přičemž uživatelé natěšení na extra výkon se mohli dočkat spíše toho, že jejich počítač odmítal ovladače do systému Windows nainstalovat a neustále vyžadoval restart. Z toho by ale měla být poměrně snadná cesta ven, a sice odinstalování ovladačů a vyčištění systému od nich a instalace starší verze. 
 
 
Dle problémů zveřejněných uživateli na podpůrných fórech NVIDIA GeForce měla potíže řada lidí, které zarazil už ten fakt, že ovladače při své instalaci vyžadovaly restart operačního systému, což není zrovna obvyklé. Poté se ale neobjevilo žádné info o grafické kartě a vyskakovací okno si vyžádalo nucený reinstal obvladačů, což se pak ale neustále opakuje. 
 
Někdy přitom nepomáhá obvyklé odinstalování ovladačů a je nutné použít utilitu Display Driver Uninstaller pro dokonalé vyčištění systému před tím, než si stáhneme starší verzi 391.35. Odinstalování ovladačů je také vhodné dělat v nouzovém režimu. 
 
Vypadá to také, že tímto problémem jsou postiženi především majitelé karet GeForce GTX 1060, což není zrovna povzbudivé vzhledem k tomu, že jde o nejpopulárnější karty aktuální generace. Doufejme, že NVIDIA tento problém brzy vyřeší a poskytne novou verzi ovladačů. Prozatím je ale řešení jedno jediné, a sice neinstalovat nové ovladače, a to zvláště na systémech s GTX 1060. A že tento problém se v oficiálních kruzích za už celkem dlouhou řadu hodin od zveřejnění nových ovladačů nerozšířil, to je patrné i z české tiskové zprávy, která přišla akorát dnes odpoledne s upozorněním na nové ovladače. 
 


reklama