reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Předpověď počasí: liják a upgrade na Windows 10

29.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Předpověď počasí: liják a upgrade na Windows 10
Když je ten pátek, tak se pro odlehčení a pobavení můžeme podívat na to, co také může přinést snaha Microsoftu co nejaktivněji podsouvat lidem aktualizaci systému na Windows 10. Okno s nabídkou aktualizace vyskočilo při předpovědi počasí.
Mnoho uživatelů si stěžovalo a stěžuje na to, jakým způsobem je jim nabízena aktualizace starších systému na Windows 10. Od letošního února je tento systém dokonce zahrnutý mezi doporučený update, s čímž je spojeno i to, jakým způsobem je tento update nabízen. Čas od času se prostě objeví okno, a to bez ohledu na to, co na počítači právě děláme. Ignorovat přání uživatele, to je ostatně i specialitka aktualizovacího systému v nových Windows 10 a jejich Nastavení. Tam máme pouze dvě možnosti: buď nechat zapnuté automatické aktualizace, nebo se nechat upozornit, že systém si je sám naplánoval a pak máme možnost je párkrát odložit, než si je sám nevyhnutelně aktualizuje a restartuje počítač.





Politika Microsoftu je zkrátka v tomto případě nekompromisní a pocítila to i Metinka Slater z KCCI 8 News, která v přímém přenosu mohla leda přepnout na jiný obraz.


Tento úsměvný případ ale ukazuje na to, jak bezohledný systém aktualizací nyní Microsoft provozuje. Ten navíc ani není zrovna inteligentní, když mi pravidelně nabízí naplánování aktualizací na dobu, kdy je počítač pravidelně využíván a rozhodně není v klidu a připraven pro restart. Iritující je pak zvláště to, že nám systém oficiálně nedává možnost, abychom si mohli aktualizace sami spravovat a funguje jako chůva více než kdy jindy. Jednou z možností je zcela deaktivovat Windows Update, stejně jako můžeme vypnout jiné procesy.

Popřípadě si můžete otevřít nastavení otevřením souboru gpedit.msc a dále vyhledat Konfigurace počítače > Šablony pro správu > Součásti systému Windows > Windows Update. Zde pak lze změnit plánování automatických aktualizací, odložit je nebo změnit frekvenci pro jejich zjišťování. A pokud jste spokojeni se svými Windows 7 nebo Windows 8.x a nechcete, aby vám Microsoft neustále podsouval nabídku aktualizace na Windows 10, můžete využít třeba software GWX Control Panel.

Zdroj: YouTube

reklama