reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Předražená SNES Classic Edition odemknuta pro další hry

10.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Předražená SNES Classic Edition odemknuta pro další hry
Nintendo SNES Classic už je k dispozici na trhu, a tak byla stejně jako v případě NES Classic jen otázka času, než se najde snadno využitelný způsob, jak tuto konzoli odemknout. Základní nabídka 21 her je totiž oficiálně neměnná. 
Na západních trzích prý není nová Nintendo SNES Classic Edition běžně k sehnání, ovšem u nás to neplatí. Skladové zásoby jsou v mnoha obchodech a ceny se až na výjimky drží poblíž 3500 Kč s daní. Jenomže v zahraničí byly ohlášeny ceny 80 dolarů nebo 70 liber, což při přepočtu z liber činí nějakých 2050 Kč. Na německém Amazonu však najdeme reálné ceny 155 eur a výš, takže z tohoto pohledu může být český zákazník za 3500 Kč ještě rád.
 
 
Je ale zřejmé, že někdo se v prodejních kanálech na zájmu o tuto konzoli opět přiživuje a není divu, že s tím zákazníci nejsou spokojeni. Dle ohlasů byla tato konzole v předprodeji za ceny nižší než 3000 Kč (správně by ovšem neměla stát ani 2000 Kč), ovšem ne všichni prodejci pak tuto cenu nakonec dodrželi. Vzniká tak situace, kdy konzolí SNES Classic je v nabídce evidentně dost, ale ceny se drží na 3500 Kč, a to i na českém Nintendoshop, na nějž odkazují oficiální stránky mojenintendo.cz provozované firmou ConQuest entertainment, výhradním distributorem firmy Nintendo u nás. Zde bude zakopaný pes, neboť oficiální obchod Nintenda ve Velké Británii konzoli nabízí za správných 70 liber, ovšem aktuálně bez skladových zásob. 
 
Můžeme si tak vybrat: buď akceptujeme přemrštěnou cenu a konzoli si pořídíme, nebo si počkáme na to, až a zda vůbec ceny klesnou. Pikantní na tom je, že samotné Nintendo zákazníky upozorňovalo, aby konzoli kupovali jen za oficiálně stanovené ceny. Co na tom, že v našich obchodech na takové ceny ani omylem nenarazíme, bez ohledu na skladové zásoby. 
 
 
Co se týče nabídky her, ta byla také podrobena kritice, ale pokud máte náladu na experimenty, s tím se dá na rozdíl od ceny něco dělat. K dispozici je video popisující cca 20 kroků, které počítají s využitím nástroje HakChi2 a také dalšího softwaru jako Python 3.60, Notepad++ či skriptu sfc2sfrom.py. Video vše ukazuje polopaticky a názorně, ovšem je třeba zdůraznit, že odemknutím své konzole pro přidání dalších her riskujete její poškození, a to v případě, že nedodržíte přesné instrukce. Nicméně původní firmware se dá uložit a v případě potřeby později obnovit, takže o záruku bychom přijít neměli. 
 
reklama