reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Představí AMD už dnes nové Radeony s RDNA 2?

9.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Představí AMD už dnes nové Radeony s RDNA 2?
Když NVIDIA před měsícem spustila "ultimátní odpočet", bylo už jasné, že ten povede k představení nových grafických karet GeForce. AMD by ale mohlo v tomto ohledu překvapit představením svých Radeonů už dnes či zítra.
Jak to můžeme vědět? Vědět ne, ale tušit dle toho, co dnes po půl třetí ráno našeho času zveřejnil Frank Azor, Chief Architect of Gaming Solutions & Marketing ve firmě AMD. Ten prostě jen na Twitteru uvedl část textu známé písně Tomorrow.
 
 
Nemůžeme si být jistí jednak tím, zda má jít s ohledem na naše časové pásmo o dnešní den, anebo až ten další, ale lze očekávat, že pokud AMD něco představí, bude to spíše až pozdě odpoledne či večer. 
 
Očekává se od něj pochopitelně nová generace grafických karet Radeon s RDNA2 a my jsme mohli tušit, že AMD nebude chtít NVIDII nechat v klidu odstartovat prodej jejích nových GeForce RTX 3000. První z nich, čili RTX 3080, se začne prodávat už příští týden ve čtvrtek (17. září), takže nyní je ten pravý čas. 
 
Pokud si tak AMD chystá představení nových Radeonů, s největší pravděpodobností zůstane jen u něj a karty budou uvedeny na trh někdy později. Doba koronavirová přitom dává firmám možnost být v tomto ohledu impulzivní a jednat s nepředvídatelností. Veletrhy, konference a jiné akce se nekonají, takže neexistují žádné termíny, jichž bychom se mohli chytit a firmy si nic nemusí plánovat a dopředu chystat. Však i Jensenu Huangovi postačila k představení nové generace GeForce vedle samotné prezentace v podstatě jen kamera v jeho kuchyni a RTX 3090 v troubě. 
 
Nyní ale nezbývá než čekat a doufat, že Frank Azor si jen nedělá šprťouchlata. Dodat lze jen to, že Azor netweetuje moc často a pokud ano, zpravidla ne texty písní.  


reklama