reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Předvánoční soutěž o 3 procesory Intel - vyhodnocení

24.12.2007, Karel Polívka, soutěž
Předvánoční soutěž o 3 procesory Intel - vyhodnocení
Nastal čas pro vyhodnocení Expertiády se společností Intel o 3 procesory založené na architektuře Core (1. cenou je čtyřjádrový Core 2 Quad Q6600 a 2. a 3. cenou je dvoujádrový Core 2 Duo E6700). Více informací v článku.
UPDATE 24.12.2007 - vyhodnocení: Předvánoční soutěž o 3 procesory Intel je již za námi, proto nadešel čas na vyhlášení výherců.

Do slosování postoupili pouze ti, kdo odpověděli správně na více než 7 otázek z celkového počtu deseti (tedy 8, 9 nebo 10). Šanci vyhrát měli opět pouze ti, kdo mají v profilu vyplněny pravdivé kontaktní údaje (jméno, příjmení a adresu).

U 8. otázky (Továrna FAB 32 slouží k výrobě 45nm procesorů Intel. Kolikátá v pořadí je to továrna Intelu, která využívá k produkci 300mm wafery?) bylo všem účastníkům, kteří odpověděli jakkoli, nastaveno, že odpověděli správně zvolením 1. odpovědi (šestá továrna v pořadí). Měli jsme totiž před 2 měsíci na SHW aktualitu týkající se právě této továrny a v ní bylo zmíněno (stejně jako na dalších českých serverech), že je to v pořadí 3. továrna Intelu využívající 300mm wafery. Chyba tehdy ale nebyla na naší straně kvůli nesprávné interpretaci zdrojové zprávy, ale v tiskové zprávě, kterou Intel (respektive jeho české zastoupení/PR agentura) při příležitosti otevření této továrny českým novinářům rozesílal (přestože anglické stránky Intelu hovoří o 6. pořadí).

Bohužel nemůžeme při psaní aktualit ověřovat naprosto každý zmíněný fakt, obzvláště pokud je zdrojem oficiální TZ výrobce. Ke zmíněné změně jsem přistoupil z toho důvodu, že byla na našem serveru k dispozici chybná informace a někteří čtenáři mi psali, že když jsme měli v té aktualitě zmínku o 3. pořadí, přičemž mezi odpověďmi na onu otázku byla k dispozici nejblíže možnost 4. pořadí, zvolili právě tu (jinými slovy věřili informacím na SHW a dále si správnou odpověď neověřovali, což nemohu ignorovat). Chybný údaj jsme v naší aktualitě po jeho zjištění opravili.

Soutěže se celkem zúčastnilo 3857 čtenářů, z nichž jich do slosování postoupilo 2463 (což byli ti, kteří měli více jak 7 správných odpovědí z celkového počtu 10). Provedli jsme seřazení výsledků (od nejvyššího počtu bodů po nejnižší, přičemž se pořadí účastníků se stejným počtem bodů dále řadilo podle abecedního pořadí jejich e-mailové adresy) a následně jsme výherce vybrali pomocí generátoru náhodných čísel na Random.org (vybírá náhodná čísla na základě atmosferického šumu).

Pokud číslo odpovídalo někomu, kdo neměl vyplněnou adresu (což je jedna z podmínek pro možnost získání výhry už od prvopočátku Expertiád na Světu hardware), přeskočilo se k dalšímu číslu (ověřování přítomnosti potřebných kontaktních údajů provádí člověk, nikoli program). Úplnost údajů ve svém profilu si můžete zkontrolovat tak, že jako přihlášený kliknete na odkaz registrace v horní šedé liště nebo na odkaz "Změnit profil" v boxíku "Přihlášení" v horní části pravého sloupce.


Vygenerovaná čísla odpovídala následujícím účastníkům:

1. cenu získává: Libor Bedřich
2. cenu získává: Aleš Kocián
3. cenu získává: Jan Libich

Výhercům gratulujeme!


Současně se zveřejněním této zprávy byl výhercům zaslán informativní e-mail z mé strany a pokud budou na tento e-mail reagovat, budou jim 1. týden v novém roce ceny od nás zaslány pomocí přepravní služby DPD. Všem ostatním děkujeme za účast a doufáme, že i příště zkusí své štěstí.




Zároveň je třeba zmínit, že když byly dnes odpoledne účastníkům Expertiády rozeslány informativní e-maily obsahující informace o jejich účasti, obsahovaly nesprávnou hodnotu v poli "Vyplněná kontaktní adresa" (kde měli všichni uvedené "Chybějící PSČ" a díky tomu i v poli "Možnost získat výhru"). Hned po zjištění jsem to oznámil pomocí této aktuality, zároveň se tato chyba na naší straně, za kterou se omlouváme, opravila a po chvíli se informativní e-maily rozeslaly všem účastníkům znovu, tentokrát se správnými údaji a také s vysvětlením toho, že došlo k chybě.

Avšak jak už bylo dříve dáno na vědomí (a je také uvedeno v pravidlech Expertiád), jedná se pouze o informativní e-maily, které nemají spojitost se samotným losováním (ověřování údajů v profilu totiž při vylosování ověřuje člověk, nikoli program).






Máme pro vás přichystanou další soutěž (Expertiádu), tentokrát se společností Intel.
Ceny budou následující:

1. cena: procesor Intel Core 2 Quad Q6600
2. a 3. cena: procesor Intel Core 2 Duo E6700



Soutěž bude opět v podobě 10 vědomostních otázek, které se budou na našich stránkách vyskytovat v pracovní dny v období od 10.12.2007 do 21.12.2007. Do slosování opět postoupí pouze ti, kdo odpoví správně na více než 7 otázek z celkového počtu deseti (tedy 8, 9 nebo 10).

Vyhodnocení proběhne v pondělí 24.12., takže 3 z vás budou mít o něco málo pestřejší Štědrý den :-).

Účastí v Expertiádě se dotyčný zavazuje k dodržování pravidel. Jejich porušení bude mít za následek vyloučení z aktuální Expertiády. Ve vlastním zájmu by si je měl tedy každý důkladně přečíst před tím, než se Expertiády zúčastní

Poznámka: Šanci na výhru budou mít opět pouze ti, kdo mají v profilu vyplněny pravdivé kontaktní údaje (jméno, příjmení, ulici a číslo popisné domu, poštovní směrovací číslo, obec).
reklama