reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.5.2020, Jan Vítek, aktualita
Dnes to již zdaleka není tak patrné, ale Microsoft a Open Source bývaly kdysi nesmiřitelné strany, oheň a led softwarového světa. Šlo především o éru známého pódiového exhibicionisty Steva Ballmera.
giff (54) | 19.5.202021:42
"příští verze Windows 10 ponese už plné linuxové jádro­"
Mohl bych se zeptat autora co to přesně znamená? GPL licence linuxového jádra právě něčemu takovému zabraňuje.
Odpovědět0  0
fox (5) | 19.5.202020:38
Keby ten cas a prostriedky, co venuju ­(vcelku zbytocnej­) integracii Linuxu do Windows ­(a ktore vyuzije pravdepodobne menej ako 1 % pouzivatelov­) investovali do vyladenia aktualizacii, ludia by im boli ovela vdacnejsi.
Odpovědět0  1
giff (54) | 19.5.202021:47
Běžní uživatelé mají velmi omezenou šanci utéct z Windows 10 ke konkurenci. Za to vývojáři už jsou jednou nohou na linuxu a Mac OS. Proto se MS snaží pracovat právě na WSL2.
Odpovědět2  0
fox (5) | 20.5.202022:34
Ale beznych BFU je ­"trochu­" viac nez vyvojarov, ktori potrebuju Linux. Takze alfou a omegou MS by malo byt zabezpecenie bezproblemovych aktualizacii a Linux v tomto pripade skutocne nie je priorita. To, co MS uz dost dlho predvadza s W10, je poburujuce ­- co aktualizacia, to problemy. Ani po rokoch nie su schopni ani len zjednotit uzivatelske prostredie a kopec dalsich kiksov ­- napr. v Office 2016 neexistencia offline napovedy a pod. Hlavne, ze tu riesia Linux. Keby existovala podpora pre W7, asi tazko by donutili ludi prejst na ten macko­-pes menom Windows 10.
Odpovědět0  0
durib (290) | 20.5.202022:49
I kdyby ti při každém restartu MS změnil pozadí plochy na obrázek fakáče, přešel bys na Linux? BFU se s tím spokojí, firmy mají své LTSC a MS tak potřebuje přetahovat ty ostatní, i když je jich málo. Protože ­"rakovina­" neustoupila a MS to moc dobře ví. Místo boje ji však jen pohltí.
Odpovědět0  0
fox (5) | 23.5.202017:11
Važne si myslíš, že sa bavíme o zmene pozadia? Keďže si BFU za OS ­(poväčšine­) zaplatili či už v cene notebooku alebo PC, malo by byť obyčajnou slušnosťou zo strany MS doručovať aktualizácie, ktoré sú otestované a nerobia problémy. Ale lacnejšie je ­"zoštíhliť­" testovací tím a urobiť z bežných klientov ­(neplatených­) testerov a venovať sa veciam ­- funkciám, ktoré sú pre 99 % majiteľov Windows absolútne nezaujímavé. Fakt geniálny nápad, ktorý treba podporiť.
Odpovědět0  0
DrQQ (301) | 19.5.202017:08
Před 20 lety jsem byl vystaven na Invexu a náš stánek byl poblíž Microsoftu. MS měl obří bombastický stánek se spoustou světel a kdesi za rohem byl malý stánek některého z Linuxů ­(tuším, že RH­). U Linuxů rozdávali dětem hračku. Byl to tučňák na tyčce a na kolečku. A když se kolečko otáčelo, tučňák plácal nohami o zem. Byl už večer, lidé se pomalu rozcházeli domů a před naším stánkem prošla maminka s asi pětiletým kloučkem. Malý měl tučňáka a poctivě jej vozil po pavilonu. Lituji, že jsem neměl při ruce fotoaparát, byla by z toho geniální fotka. Na pozadí obří stánek MS ­(už bez návštěvníků­) a v popředí malý prohání svého Linuxáka.
A vida, malý už určitě vyrostl a MS se tváří, že přišel k rozumu.
Odpovědět2  1
durib (290) | 20.5.202022:33
Nepřišel k rozumu, je pořád stejně tak pragmatický, jako předtím. Jen zasekává drápy do potenciálně výhodného byznysu. Nečekal bych od MS žádnou solidaritu, ostatně na jeho krocích je to vidět. Důležité komponenty mají stále vendor lock­-in. Snaží se akorát přetáhnout zbývající uživatele k sobě.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.