reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přichází chytrý toustovač od Griffin Technology

6.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Přichází chytrý toustovač od Griffin Technology
Zatím asi ještě nemůžeme očekávat, že nám společnost Griffin Technology prodá mluvící budík, který nám nabídne ranní toust a nezávaznou konverzaci. Přesto se ale mluví o chytrém toustovači, který spadá do iniciativy Griffin Home.
Na Consumer Electronics Show se ukazují nové trendy, které budou ovlivňovat čerstvě načatý rok, stejně tak i chystané zásadní produkty, ale také věci, jež se dají označit za kuriozní. Společnost Griffin Technology doufá, že veřejnost zaujme svým chytrým toustovačem, jehož síla ale netkví v tom, že umí upéct muffiny, toasty, koláčky, žemle, briošky, bagety, buchty, veky, loupáky, palačinky, bramborový placky, teplé jidáše anebo lívance.





Dle výrobce je toto zařízení určeno pro moderní domácnosti jako "Connected Toaster". Ten je vybavený rozhraním Bluetooth, díky němuž tak můžeme využít chytrý telefon či tablet a příslušnou aplikaci pro ovládání. Toustovač má připraveny jako obvykle dvě zdířky pro různé typy chleba a disponuje digitálním nastavením teploty, díky němuž umí dobře opéct třeba i bezlepkový chléb. To není nic pozoruhodného, ale díky aplikaci si má pamatovat naše nastavení, aby nám pak vždy předložil chleba opečený tak, jak ho máme rádi. Vedle toho má umět komunikovat s jinými zařízeními v rámci Griffin Home.

Toustovač má tak spadat i do kategorie Internetu věcí a ukazuje se, že někteří výrobci budou opravdu zkoušet udělat chytré zařízení ze všeho stůj co stůj. Když se nad tím zamyslíme, tak kdo bude chtít ovládat toustovač tak, že k němu přijde, umístí do něj chleba a pak bude vytahovat telefon a pomocí aplikace ovládat zařízení, u kterého právě stojí? Dá se tvrdit, že toustovač po zapamatování předvoleb jen provede to, co mu dříve nařídila aplikace na zrovna spárovaném zařízení, ale co když se jich bude v dosahu nacházet více, jak to občas ráno v rodinách bývá?

Každopádně zákazníci si budou moci Connected Toaster koupit za 100 dolarů už na jaře a připraven bude také Connected Coffee Maker s podobnými funkcemi. Daleko zajímavější a užitečnější je Connected Mirror, které dokáže ukázat čas, informace o počasí a jiné. To ale už bude stát 999 dolarů.

Zdroj: Griffin Technology
reklama