reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Připravuje palmOne SDIO Wi-Fi kartu pro své dva modely?

27.5.2004, Petr Hájek, článek
Připravuje palmOne SDIO Wi-Fi kartu pro své dva modely?
Dle posledních dostupných fám a informací se na internetu začíná čile spekulovat o tom, že společnost palmOne údajně chystá SDIO Wi-Fi kartu pro modely TT3 a Zire 72. Jistě netřeba zdůrazňovat, že má jít o vůbec první podobné příslušenství tohoto druhu na trhu. Dle dobře informovaného člověka zevnitř, jež dal tip zahraničním novinářům, byla v produkčním plánu na jaro 2004 mezi příslušenstvím i "wireless networking card."
Detailů je zatím bohužel pomálu, cena zatím nebyla ani náznakem stanovena, to samé platí pro datum vydání. Prodejní směrnice firmy každopádně hovoří jasně v tom, že tato WLAN karta nebude pracovat se všemi palmOne handheldy, ale pouze s Palm Tungstenem T3 a palmOne Zire 72.

Má v tom snad prsty SanDisk?

Byla to právě firma SanDisk, která již kdysi majitelům Palm OS 5 přístrojů slibovala snad přes rok driver pro svoji SDIO Wi-Fi kartu, ale jak všichni dobře víme, došlo k mnoha odkladům. Poslední známé datum vydání hovořilo o právě probíhající době druhého čtvrtletí letošního roku.

Je docela dobře možné, že se firemní směrnice palmOne odvolávala právě na SDIO Wi-Fi kartu SanDisku, ale to je čirá spekulace.

Špatné zprávy od C-Guys

SanDisk není jediná firma pracující na Palm OS verzi SDIO Wi-Fi karty, podobné záměry má i společnost C-Guys. Před několika měsíci tvrdila, že drivery pro Palm OS budou hotovy a otestovány v květnu, zatím ale nikde nic a šušká se něco o dvouměsíčním zpoždění. Mluvčí C-Guys se k věci vyjádřil slovy: "Máme problémy s odladěním." Dobrou zprávou určitě zůstává, že když už nic jiného, práce aspoň pokračuje...

Funkční a použitelná SDIO Wi-Fi karta tak patrně zatím ještě nějaký čas zůstáne chimérou a doposud nikým neviděným vybájeným artefaktem, o němž si uživatelé Palm OS budou vyprávět zkazky na svých akcích.
Zdroj: Brighthand
reklama