reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém Intelu s USB 3.0 je nejspíše hardwarový

11.3.2013, Jan Vítek, aktualita
Problém Intelu s USB 3.0 je nejspíše hardwarový
Nedávno se na webu objevila zpráva, dle níž mají mít čipové sady Lynx Point (8-Series) určené pro připravované procesory Haswell problémy s rozhraním USB 3.0. Ony problémy se týkají toho, že po probuzení počítače ze spánku S3 se může zaseknout...
Nedávno se na webu objevila zpráva, dle níž mají mít čipové sady Lynx Point (8-Series) určené pro připravované procesory Haswell problémy s rozhraním USB 3.0. Ony problémy se týkají toho, že po probuzení počítače ze spánku S3 se může zaseknout další načítání již předtím otevřeného souboru, takže takový film by se zasekl a bylo by nutné jej spustit znovu. To by ani nebyl fatální problém, jako spíše otravná nepříjemnost, ale dle nejnovějších zpráv bude asi nutné i vypojit a znovu zapojit celý disk či jiné médium a to už je opravdový problém.





Dle serveru Hardware.info má tento problém původ přímo v samotném kontroleru integrovaném v čipové sadě a pokud jej má tedy Intel napravit, bude to vyžadovat novou revizi. Jenomže Intel se prý rozhodl neposouvat termín vypuštění nových procesorů, neboť na nich ostatně nezáleží, a namísto toho bychom se někdy příště měli dočkat nových verzí čipových sad. Je tudíž jasné, že se takto dostane na trh množství základních desek s touto chybou, stejně jako se na trh dostala i řada desek s Cougar Point (6-Series), jež měly vadné kontrolery rozhraní SATA 3 Gbps. Ovšem pokud si dobře pamatuju, v té době se na problém přišlo, až když byla platforma na trhu.

Uvidíme, jaké informace k tomuto oficiálně přinese Intel a jaká budou jeho opatření.

Zdroj: Hardware.info
reklama