reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prodej karet S3 Chrome S27 začal (alespoň v USA)

7.2.2006, Milan Šurkala, aktualita
Prodej karet S3 Chrome S27 začal (alespoň v USA)
S3 před několika měsíci uvedla na trh nové grafické čipy S3 Chrome S25 a S27, výrobci však bohužel přítomnost těchto čipů ignorují. Proto společnosti nezbývalo nic jiného než grafické karty s těmito čipy vyrábět sama. Dostupné jsou zatím...
S3 před několika měsíci uvedla na trh nové grafické čipy S3 Chrome S25 a S27, výrobci však bohužel přítomnost těchto čipů ignorují. Proto společnosti nezbývalo nic jiného než grafické karty s těmito čipy vyrábět sama.



Dostupné jsou zatím jen v USA, třeba přes Newegg.com. Nabízí se zde 128MB a 256MB varianty S3 Chrome S27. Čip tiká na 700MHz, 128-bitové paměti GDDR3 rovněž na téže frekvenci (efektivně 1,4GHz). Karty podporují DirectX 9.0, ale pouze Shader Model 2.0. To sice v low-endu vůbec nehraje roli, ale konkurence už nabízí SM3.0. Nebavme se o (ne)využitelnosti SM3.0 v takových kartách, ale pravdou je, že pro méně znalého kupujícího to může hrát roli.

Díky osmi pixel a čtyřem vertex pipeline nabízí karta velmi dobrý fillrate, nicméně výkon je jen někde na úrovni Radeonů X1300 Pro či GeForce 6600 DDR2. Cena je plně konkurenceschopná, 128MB verze je k mání za $99, 256MB verze pak už za ne tak příjemných $128. Obávám se však, že dokud tyto karty nezačnou vyrábět i jiní výrobci a nebudou se prodávat na více trzích, dopadnou dost neslavně. A to by vzhledem k jejich kvalitám byla docela škoda.

Zdroj: www.techreport.com, www.newegg.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama