1. Od žádného vývojáře by nemělo být požadováno, aby výhradně používal obchod s aplikacemi nebo používal doplňkové služby vlastníka obchodu s aplikacemi včetně platebních systémů.
  2. Žádný vývojář by neměl být diskriminován na základě obchodního modelu vývojáře, způsobu poskytování obsahu a služeb nebo toho, zda jakýmkoli způsobem soutěží s vlastníkem obchodu s aplikacemi.
  3. Každý vývojář by měl mít včasný přístup ke stejným rozhraním interoperability a technickým informacím, jaké vlastník obchodu s aplikacemi poskytuje svým vlastním vývojářům.
  4. Každý vývojář by měl mít přístup do obchodů s aplikacemi, pokud jeho aplikace splňuje spravedlivé, objektivní a nediskriminační standardy pro zabezpečení, soukromí, kvalitu, obsah a digitální bezpečnost.
  5. Data vývojáře by neměla být používána ke konkurenčnímu boji s vývojářem.
  6. Každý vývojář by měl mít vždy právo na přímou komunikaci se svými uživateli prostřednictvím své aplikace pro legitimní obchodní účely.
  7. Žádný vlastník obchodu s aplikacemi ani jeho platforma by neměl upřednostňovat své vlastní aplikace či služby nebo zasahovat do volby preferencí nebo výchozích nastavení uživatelů.
  8. Od žádného vývojáře by nemělo být požadováno, aby platil nespravedlivé, nepřiměřené nebo diskriminační poplatky nebo podíly z tržeb, ani by nemělo být požadováno, aby v rámci své aplikace prodával cokoli, co prodávat nechce, jako podmínku pro získání přístupu do obchodu s aplikacemi.
  9. Žádný vlastník obchodu s aplikacemi by neměl zakazovat třetím stranám nabízet konkurenční obchody s aplikacemi na platformě vlastníka obchodu s aplikacemi ani odrazovat vývojáře či spotřebitele od jejich používání.
  10. Všechny obchody s aplikacemi budou transparentní ohledně svých pravidel a zásad a příležitostí pro propagaci a marketing, budou je důsledně a objektivně aplikovat, upozorňovat na změny a zpřístupňovat rychlý, jednoduchý a férový proces řešení sporů.