reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-x51: NAS pro náročné domácnosti

9.7.2014, Jan Vítek, aktualita
QNAP TS-x51: NAS pro náročné domácnosti
Společnost QNAP ohlásila novou sérii domácích NAS, a to konkrétně TS-x51, která přijde vhod také v malých kancelářích, kde se mohou uplatnit také skříňky UX-500P a UX-800P pro rozšíření celkové kapacity.
Série QNAP TS-x51 bude k dostání v modelech vybavených 2, 4, 6 nebo 8 diskovými pozicemi, od čehož se bude vyvíjet také výsledná kapacita. Tu pak bude možné navýšit ještě pomocí malých skříněk UX-500P a UX-800P, které nabídnou pět a osm pozic.





Nové modely podporují funkce a software jako DLNA, AirPlay, Plex Media Server, takže mají posloužit především jako multimediální základna. Řídit je bude dvoujádrový procesor Intel Celeron pracující na 2,41 GHz, který má k dispozici 1 GB DDR3L rozšiřitelný až na 8 GB a také dva gigabitové porty LAN, díky nimž se maximální přenosové rychlosti pohybují až na 220 MB/s. QNAP slibuje možnost rychlé konverze videa do různých formátů, což se bude hodit třeba pro úpravu filmu pro mobilní zařízení. S obsahem pak budeme moci pracovat díky aplikacím File Station, Video Station nebo Qfile, které jsou již dlouho známou součástí systému QTS. Další aplikace si budeme moci díky QTS App Center doinstalovat.

Vedle uvedených specifikací nám všechny modely nabídnou také výstup HDMI, dále 2 x USB 3.0 (TS-251, TS-451) / 3 x USB 3.0 (TS-651, TS-851) a u pevných disků či SSD můžeme využít funkce Hot-Swap. Jednotky UX-500P a UX-800P nabídnou krom pěti a osmi pozic pro disky také jeden port USB 3.0, LCD panel a otvor pro zámky Kensington.

Dostupnost nových TS-x51 Turbo NAS má být okamžitá, stejně jako dvou rozšiřujících modulů. Ceny však uvedeny nebyly a do nabídek našich obchodů se tyto produkty ještě nedostaly. Má je tak v nabídce zatím asi jen firma UMAX, u níž je cena dvoudiskového modelu TS-251 13 990 Kč s daní.

Zdroj: TZ QNAP
reklama