reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP uvádí levná NAS TS-128 a TS-228

3.3.2016, Jan Vítek, aktualita
QNAP uvádí levná NAS TS-128 a TS-228
QNAP Systems dnes oficiálně představují dva nové modely NAS, které mají být energeticky efektivní a levné. Jedná se o modely TS-128 a TS-228 vybavené dvoujádrovým procesorem a jedním, či dvěma diskovými pozicemi.
Společnost QNAP Systems Inc. vyslala na trh tedy dva spotřebitelské modely NAS, respektive Compact NAS, jak je označuje. Jedná se o jednošachtový model TS-128 a dvoušachtový TS-228, které mají být také prostorově úsporné. Přichází totiž v podobě tenčí či tlustší věže vyrobené jako obvykle především z bílého plastu.





V obou případech najdeme na čelní straně po jednom portu USB 3.0 plus tlačítko pro rychlé zálohování dat a jejich synchronizaci mezi NAS a připojeným diskem či flash diskem. Pak tu je také nezbytný vypínač a stavové LED.





Vzadu pak máme ještě jeden port USB, ale už verze 2.0 a dále nezbytný napájecí konektor a RJ-45 gigabitového Ethernetu. Díky němu QNAP slibuje přenosové rychlosti až 100 MB/s. Uvnitř pak je v obou případech stejný dvoujádrový procesor ARM v7 pracující na 1,1 GHz, který má k dispozici 1 GB operační paměti a pracuje se operačním systémem QTS 4.2. To znamená, že máme možnost využívat celou řadu různých aplikací jako Photo Station, Music Station a Video Station včetně těch mobilních - Qfile, Qphoto, Qmusic, Qvideo a Qmanager.

Zálohování je zajištěno ve spolupráci se systémy Windows, Mac OS, Linux a Unix a díky funkci Hybrid Backup Sync lze data zálohovat, obnovovat a synchronizovat mezi lokálním a vzdáleným úložištěm včetně cloudovýh služeb jako Amazon Cloud Drive, Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Yandex Disk, Box, Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, Google Cloud Storage a WebDAV. A nakonec i zde je k dispozici Surveillance Station, kterou můžeme využít zdarma s maximálně dvěma IP kamerami a dokoupit si můžeme licenci pro šest dalších.

Zdroj: TZ QNAP
reklama