reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP uvádí odolný a pasivně chlazený NAS IS-400 Pro

20.6.2014, Jan Vítek, aktualita
QNAP uvádí odolný a pasivně chlazený NAS IS-400 Pro
Společnost QNAP, známý to výrobce zařízení typu NAS, si připravil nový model IS-400 Pro, který se bude hodit pro nasazení i v prostředí, kde mu hrozí vibrace, prach, vlhkost a nízké či vysoké teploty.
QNAP IS-400 Pro NAS můžeme tedy označit za odolný NAS, který navíc ke svému provozu nepotřebuje aktivní chlazení pomocí ventilátoru. Díky tomu může být uzavřen, aby se do něj nedostal prach a jiné nečistoty. Na druhou stranu je jasné, že pro nasazení při vysokých teplotách nebude zrovna vhodné jej vybavit pevnými disky. Hodit se budou spíše SSD a jak QNAP říká, především modely určené k průmyslovému nasazení. A jasné také je, že taková výbava bude podstatně dražší než pevné disky. QNAP také mluví o tom, že jeho NAS splnil testy MIL-STD-810G-514.6E-1, které jej zkoušely na odolnost vůči vibracím a nárazům.





Nový NAS je založen na 1,1GHz procesoru Intel Celeron se dvěma jádry a 2 GB paměti DDR3, což mu umožní provozovat různé aplikace nebo servery a uživatelé se mohou díky agregaci ethernetových linek těšit na propustnost až 221 MB/s při čtení a 214 MB/s při zápisu. Instalovat do něj můžeme až čtyři 2,5" zařízení s rozhraním SATA a k dispozici máme po dvou portech RJ-45 Gb Ethernetu, USB 3.0 a USB 2.0.

IS-400 Pro podporuje VMware vSphere 5.1 a Citrix XenServer, je kompatibilní s Microsoft Hyper-V a Windows Server 2012 a dále nechybí podpora ani pro VMware VAAI, QNAP vSphere Client, Microsoft ODX a QNAP SMI-S. V programové výbavě najdeme také Surveillance Station, čili software pro obsluhu IP kamer, který podporuje na 2600 modelů. Pro zálohování zase poslouží QNAP NetBak Replicator, který poslouží i pro poštu z Outlooku, samozřejmostí je podpora Apple Time Machine a pak může posloužit také RTRR (Real-Time Remote Replication) pro automatickou replikaci dat, a to i pomocí služeb Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure, ElephantDrive, Symform, Dropbox a Google Drive.

Operační systém QNAP QTS 4.1 však nabízí ke stažení přes 100 dalších aplikací, které vyvíjejí i jiné firmy.

Zdroj: TZ QNAP
reklama