reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Komentáře od r34ktor
Není pravda, že by v tomto segmentu dosud nic levnějšího, než modely založené na čipové sadě Z87­/Z97, neexistovalo. Prakticky každý výrobce má ­"herní­" desku založenou na B85 ­- ASRock Fatal1ty B85 Killer, Asus B85­-PRO GAMER, Gigabyte G1.Sniper B5, MSI B85­-G43 GAMING ad. H81 to jen posune do o chlup levnější hladiny.
Odpovědět0  0
Zajímal by mě u každé hry graf průběhu FPS a vytížení jader jednotlivých procesorů. Také bych uvítal přidání nějakého Core i3­-2xxx.
Odpovědět2  0
V rozlišeních 1680x1050 a 1920x1200 jsou shodné výsledky. Podivné. Někde se IMHO stala chyba.

Dále se do grafu vlivu CPU vloudil místo čísla udávajícího úroveň vyhlazování znak $.
Odpovědět0  0
Když se měřilo Frapsem, proč nejsou v grafem vyneseny i minimální FPS?
V testu vlivu CPU bych uvítal i použití nějakého slabšího procesoru ­(Celeron E3200­/Pentium E5200­).
Odpovědět0  0
Když už se ­"inspirujete­" jinde, bylo by přinejmenším slušné dát odkaz na zdroj: http:­/­/www.xbitlabs.com­/articles­/other­/display­/not­-survived­-2009.html
Odpovědět0  0
Ano, spousta důležitých aspektů nebyla v recenzi vůbec zmíněna a testována. Poznámka o OC je úsměvná ­(i když by to čtenáře na takovémto typu serveru určitě zajímalo­).

Mnohem podrobnější recenze lze nalézt na techPowerUpu ­(http:­/­/www.techpowerup.com­/reviews­/Sapphire­/HD_4730­/­), či HEXUSu ­(http:­/­/www.hexus.net­/content­/item.php?item=19175­).
Odpovědět0  0
Ono mezi ­"klasickou­" LCD a projekční televizí je sakra rozdíl, nemyslíte?
Odpovědět0  0
Nevím, jestli jsi si všiml, ale tebou odkazovaná 9800GTX pochází taktéž od firmy Jetway. ­"Kvalitou­" použitých součástek na tom tedy bude podobně. Čili pořád je tu podstatný rozdíl v ceně více než 1000 Kč. A to se v tomto segmentu trhu počítá.
Odpovědět0  0
Já tam žádných 3800 Kč s DPH nevidím, nýbrž 4370 s DPH. A to je poměrně velký rozdíl.
Odpovědět0  0
Hmm. ­"Vicejadrove­" aplikace neexistují. Spíše jsi měl na mysli vícevláknové. Bohužel to automaticky profit z vícejádrových procesorů nezajišťuje. Aplikaci je třeba optimalizovat. U některých to jde snadno ­(zpracování videa­), u jiných obtížně, či se to nevyplatí s ohledem na malý přínos.

Apropo éra levných dvoujader odstartovala už dávno dnes již legendárním Intel Pentiem D 805.
Odpovědět0  0
Já tedy u Xboxu 360 žádnou ztrátu nevidím, spíše zisk. ;­-)
Odpovědět0  0
Jsem si vědom toho, že teplota je měřena na PCB. Ovšem zdá se mi, že je kolem toho zbytečná hysterie, a navíc zatím chybí ověření z důvěryhodných zdrojů.
Odpovědět0  0
Není mi poněkud jasné, proč by si někdo dával kartu za ± 10000Kč do ­"běžné malé narvané skříně­". Drtivá většina domácích a herních PC je montována do skříní typu miditower, kde je místa relativně dostatek. Obvykle jsou navíc osazeny přední ­(nasávacím­) a zadním ­(vyfukovacím­) ventilátorem, které v součinnosti s koncepcí chladiče grafické karty zajišťují dostatečné chlazení a odchod tepla ze skříně.

Navíc pokud to porovnám např. s kartu ATI X850XT, tak ta měla v běžném režimu chodu chladiče při 3D zátěži také teplotu až 85°C, a nikdo se nad tím významně nepozastavoval. Navíc jeho ­"přeprogramováním­" šlo dosáhnout snížení teploty až o 15°C.

Dalším řešením je nahrazení referenčního chladiče nějakým jiným s vyšší účinností, což může udělat již výrobce karty.
Odpovědět0  0
S tímto tvrzením nemohu souhlasit. V dobře navržené skříni se jejím uzavřením naopak tok vzduchu optimalizuje, čímž teplota komponent uvnitř poklesne. Mnohdy dost znatelně.

Navíc bych raději se soudy počkal na testy finálních karet. Tyto ­"informace­" z některých serverů působí značně nevěrohodně.
Odpovědět0  0